JAVNO NA TV-U

Ruski ambasador u BiH: ‘Otkud vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Mađarske...?‘

Igor Kalabuhov komentirao je rusku invaziju na Ukrajinu te je izrekao i skrivenu prijetnju BiH, Hrvatskoj i drugim zemljama

Igor Kalabuhov

Veleposlanik Rusije u BiH, Igor Kalabuhov, komentirao je rusku invaziju na Ukrajinu te je izrekao i skrivenu prijetnju BiH ako donese odluku da se priključi NATO-u.

Tijekom njegova gostovanja u emisiji Senada Hadžifejzovića na FACE TV na društvenim su mrežama objavljene brojne reakcije na njegov nastup.

"Ruski ambasador upravo kaže da je upozorio BiH u vezi ulaska u NATO. Ako ovo nije... Eto vam ga pa gledajte što ćete s njim", napisao je Dragan Bursać, kolumnist portala Radiosarajevo.ba.

Na pitanje zašto Rusiji “ne smetaju” okolne i susjedne zemlje koje su već dio NATO-a, odgovorio je:

“Odakle vi znate da mi nemamo planove protiv Hrvatske, Mađarske, Poljske?”

Kalabuhov je potom pojasnio: “Protiv NATO-a. Imamo planove protiv NATO-a. Procjenjujemo geostratešku situaciju, gledamo odakle dolaze prijetnje i reagiramo"

Njegove izjave zgrozile su mnoge u BiH.

"Ambasador Kalabuhov otvoreno, neuvijeno prijeti BiH. Samo ovaj put kaže da to nije prijetnja nego upozorenje. Nije šija nego vrat. Kome ni to nije bilo dovoljno, mogao je čuti kako su možda iduće mete Rusije - Poljska, Hrvatska, Mađarska... Kome ni ovo nije dovoljno, mogao je čuti bizarnost po kojoj je Rusija napadnuta, a ne Ukrajina, dok Rusija, pazite sad - oslobađa Ukrajinu.

Ako ovo nije 'wild card' za proglašavanje ovog čovjeka personom non grata u BiH, ne znam što se treba dogoditi. Da naprave desant na zemlju. Ako išta ima dobro u ovoj priči, to je činjenica da je ovaj čovjek potpuno iskren i da više nitko s ruske strane ne skriva novu osvajačku doktrinu. Dobrodošli u vrli novi svijet pred vratima Svjetskog rata", kaže Bursać za Radiosarajevo.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:47