PRIPREME ZA OLIMPIJADU

Rusija uhitila pet navodnih međunarodnih terorista na Kavkazu

Navodni članovi "zabranjene međunarodne terorističke organizacije" uhićeni su u gradu Nalčiku, 300 km istočno od Sočija, grada domaćina zimske Olimpijade koja počinje idućega mjeseca
 AFP

MOSKVA - Ruske vlasti objavile su da su uhitile pet članova "zabranjene međunarodne terorističke organizacije" na nemirnom sjevernom Kavkazu, prenosi u nedjelju BBC.

Navodni teroristi uhićeni su u gradu Nalčiku, 300 km istočno od Sočija, grada domaćina zimske Olimpijade koja počinje idućega mjeseca.

Rusija je ranije objavila da će u tu regiju poslati više od 30,000 policajaca i pripadnika drugih službi sigurnosti zbog mogućih napada islamističkih militanata.

Sigurnosne mjere pojačane su nakon dva samoubilačka bombaška napada u kojima su 34 osobe poginule u Volgogradu 29. i 30. prosinca.

Napadi su nalikovali ranijim akcijama islamističkih militanata koji dolaze sa sjevernog Kavkaza, središta separatističke pobune protiv Moskve.

Nijedna skupina zasad nije preuzela odgovornost za napad, no najtraženiji čovjek u Rusiji, vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov ranije je pozvao svoje borce da napadnu Olimpijadu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 18:19