BRITANCI TVRDE

‘Rusija je izgradila golemi sustav obrambenih objekata, to svijet nije vidio desetljećima!‘

Iskopane su i stotine kilometara rovova unutar međunarodno priznatih granica ruskog teritorija, uključujući regije Belgorod i Kursk

Belgorod

 -/Sputnik/Profimedia/-/sputnik/profimedia

Od prošloga je ljeta Rusija izgradila ‘neke od najvećih sustava vojnih obrambenih objekata viđenih zadnjih desetljeća bilo gdje u svijetu‘ na okupiranim područjima Ukrajine, kao i u svojim pograničnim regijama, objavilo je Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva u svojem najnovijem izvješću o ratu u Ukrajini, piše Guardian.

Slike pokazuju da si je Rusija dala posebnog truda kako bi utvrdila sjevernu granicu okupiranog Krima, a također su iskopane ‘stotine kilometara rovova unutar međunarodno priznatih granica ruskog teritorija, uključujući regije Belgorod i Kursk‘.

Britansko Ministarstvo obrane kazalo je i da su ruski čelnici zabrinuti da bi ‘Ukrajina mogla postići veliki napredak‘. Dodali su da su neke od radova na obrambenim objektima vjerojatno naredili lokalni zapovjednici i civilni čelnici kako bi pokušali progurati službeni narativ da je ‘Rusija ugrožena od strane Ukrajine i NATO-a‘.

image

Izgradnja tzv ‘zmajevih zubiju‘ za obranu od tenkova oko Belgoroda

East2west News/Willwest News/Profimedia/East2west News/willwest News/profimedia
image

Belgorod

Tass/Ddp Usa/Profimedia/Tass/ddp Usa/profimedia
image

Belgorod

Tass/Ddp Usa/Profimedia/Tass/ddp Usa/profimedia
image

Belgorod

-/Sputnik/Profimedia/-/sputnik/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:56