RAKETIRANJE

Rusi tvrde da su u napadima na Lavov uništili veliku količinu stranog oružja

U eksploziji je također ranjeno 11 osoba i razbijeni su prozori hotela u kojem su se nalazili Ukrajinci evakuirani
 Yuriy Dyachyshyn/AFP

Ruske zračne snage izvele su zračne napade na logistički centar ukrajinske vojske u blizini grada Lavova i uništile velike količine stranog oružja koje je tamo uskladišteno, reklo je rusko ministarstvo obrane u ponedjeljak, izvijestila je ruska novinska agencija TASS.

Ruske snage su također uništile centar za popravak balističkih projektila "Točka U" u gradu Dnjepru, priopćilo je ministarstvo, prenosi TASS.

Ukrajina je priopćila da je u ruskom raketnom napadu u ponedjeljak u Lavovu ubijeno sedmero ljudi, te da su to prve civilne žrtve u tom gradu.

Maksim Kozickij, guverner Lavova koji se nalazi 60 kilometara od poljske granice, rekao je da prva izvješća sugeriraju da je došlo do četiri udara, tri na skladišta koja vojska nije koristila, te jedan na kuću u kojoj je bio servis automobila.

"Bio je to barbarski udar na radionicu za popravke, to je potpuno civilni objekt", rekao je na konferenciji za novinare.

Andrij Sadovij, gradonačelnik Lavova, rekao je da je najmlađa žrtva među mrtvima stara 30 godina. U eksploziji je također ranjeno 11 osoba i razbijeni su prozori hotela u kojem su se nalazili Ukrajinci evakuirani iz drugih dijelova zemlje, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:53