ŠIRE SE UDARI

RUSI PRVI PUT ISIS NAPALI PROJEKTILIMA ISPALJENIMA IZ PODMORNICE Pogledajte snimku početka napada na glavni grad kalifata

S elektrodizelske podmornice lansirani su projektili tipa 3M-54 Kalibr
 Printscreen: Youtube

Ruska vojska gotovo dva mjeseca ratno djeluje u Siriji i do sada je ciljeve Islamske države i drugih protivnika režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada uglavnom gađala iz zraka.

No, u utorak su prema džihadistima po prvi put lansirani projektili s ruske podmornice Rostov na Donu, koja se nalazi u Sredozemnom moru, potvrdio je ministar obrane Sergej Šojgu.

S elektrodizelske podmornice lansirani su projektili tipa 3M-54 Kalibr, a mete su bile dvije lokacije u okolici Raqqe, glavnog grada samozvanog kalifata Islamske države.

"Svi ciljevi su uništeni", rekao je Šojgu, dodavši da su gađani naftna infrastruktura, skladišta streljiva i tvornica granata.

Rusko je ministarstvo obrane objavilo i snimku ispaljivanja projektila.

Moskva ovim napadima s podmornice proširuje svoje vojne mogućnosti u sirijskom ratu. U ranijim bombardiranjima su krstareće rakete istog tipa ispaljivane na mete u Siriji s ratnih brodova u Kaspijskome moru.

Ruski borbeni zrakoplovi izveli su u zadnja tri dana 600 letova i uništili 300 ciljeva, priopćilo je ministarstvo obrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 03:05