‘USPJEŠAN MENADŽER‘

Rusi oteli podružnicu francuskog giganta i za šefa postavili ‘dragog nećaka‘ čečenskog diktatora!

‘Odabir pokazuje da su predstavnici tima čečenskog predsjednika i ruskog heroja Ramzana Kadirova talentirani i uspješni menadžeri‘

Ramzan Kadirov i Vladimir Putin 

 East2west News/Willwest News/Profimedia/East2west News/willwest News/profimedia

Nećak čečenskog vođe Ramzana Kadirova izabran je za novog čelnika ruske podružnice Danone nakon što je Kremlj naredio državi da preuzme privremenu kontrolu nad poslovanjem tog francuskohproizvođača jogurta u Rusiji.

Od ruske invazije na Ukrajinu 2022., mnoge zapadne tvrtke pobjegle su iz Rusije, a dio imovine pao je pod državno upravljanje.

U uredbi koju je u nedjelju potpisao predsjednik Vladimir Putin, ruska vlada privremeno preuzima upravljanje podružnicom francuskog proizvođača jogurta Danone i udjelom danske pivarske tvrtke Carlsberg u domaćoj pivovari.

Jakub Zakriev (32), zamjenik premijera Čečenije i čečenski ministar poljoprivrede, preuzeo je u utorak mjesto generalnog direktora Danone Russia, pokazala je Interfaxova SPARK baza podataka dokumenata o tvrtki u Rusiji.

"Odabir njega za generalnog direktora Danone Russia pokazuje da su predstavnici tima čečenskog predsjednika i ruskog heroja Ramzana Akhmatoviča Kadirova talentirani i uspješni menadžeri", objavio je na Telegramu Ahmed Dudajev, čečenski ministar za nacionalnu politiku, vanjske odnose i informiranje.

Kadirov, blizak Putinov saveznik, na društvenim mrežama Zakrieva je nazvao svojim "dragim nećakom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:54