‘OVO JE NEPROMIŠLJENO!‘

Rusi bjesne na zemlju kojom vladaju kriminalci: ‘Sve će završiti u Ukrajini! Ali jasno nam je zašto to rade...‘

Vlasti u Ekvadoru rekle su da je Moskva protiv tog poteza, ali da vjeruju da svejedno imaju pravo to učiniti

Ekvador u kojem je proglašeno izvanredno stanje nakon što je najopasniji kriminalac u zemlji, narkobos zvan Fito, pobjegao iz zatvora

 Afp/

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u petak je osudilo odluku Ekvadora da preda vojnu opremu ruske proizvodnje Sjedinjenim Državama, a koje će završiti u Ukrajini, kao "nepromišljeno" kršenje ugovora, izvijestila je novinska agencija RIA.

Ekvadorska vlada rekla je prošlog mjeseca da će prihvatiti ponudu Washingtona da zamijeni ono što je nazvala "ukrajinskim i ruskim starim željezom" za naprednu američku opremu vrijednu 200 milijuna dolara.

Sjedinjene Države su priopćile da će oružje koje dobiva iz Ekvadora biti poslano u Ukrajinu kako bi ta zemlja ojačala svoje snage na bojnom polju protiv Rusije.

Maria Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, rekla je za RIA-u da je odluka Ekvadora donesena pod pritiskom vanjskih sila.

"Tako nepromišljenu odluku ekvadorska strana donijela je pod ozbiljnim pritiskom vanjskih strana", rekla je.

"Naši partneri dobro su upoznati s odredbama ugovora, koji uključuju obvezu korištenja isporučene opreme u navedene svrhe i njezino neustupanje trećoj strani bez pribavljanja suglasnosti ruske strane."

Vlasti u Ekvadoru rekle su da je Moskva protiv tog poteza, ali da vjeruju da svejedno imaju pravo to učiniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 08:33