ZASTRAŠUJUĆE SNIMKE

Ruse na Krimu poharala megaoluja, Ukrajinci tvrde: ‘Njihove obrambene pozicije su uništene!‘

‘Oluja je oprala rovove koje je ruska vojska iskopala na okupiranom Krimu", napisao je Anton Geraščenko na X-u

Oluja Bettina poharala je Krim u nedjelju

 Screenshot/X

Velika oluja Bettina koja je u nedjelju poharala poluotok Krim na jugu Ukrajine navodno je, tako barem tvrde ukrajinski dužnosnici, uništila ruske morske obrambene linije, piše Newsweek.

Grčki meteorolozi prognozirali su da će oluja Bettina prouzročiti valove visoke između osam i deset metara te da bi mogla izazvati i poplave.

"Krim je pogodila velika oluja", napisao je istočno europski novinski portal Nexta na društvenoj mreži X te objavio nekoliko video snimki kojima je potkrijepio svoje tvrdnje.

"Uraganski vjetrovi koji su puhali brzinom od 40 kilometara na sat iz tla su čupali stabla i kidali krovove na zgradama. Poplavljene su brojne četvrti u gradu Jevpatoriji na zapadu Krima, a javni prijevoz u Sevastopolju ne vozi. Oluja je stigla i do Rusije. Jaki vjetrovi pušu u gradu Anapi na sjevernoj obali Crnog mora i Krasnodaru na jugu zemlje", ustvrdila je Nexta.

Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko ustvrdio je na društvenoj mreži X da su u oluji nastradale obrambene strukture koje su Rusi izgradili na obalama Krima.

"Oluja je oprala rovove koje je ruska vojska iskopala na okupiranom Krimu", napisao je Geraščenko na X-u. "Prema informacijama u krimskim medijima, voda je u Jevpatoriji uništila obrambenu liniju na obali, zgrade u kojima su boravili inženjeri te borbene pozicije", dodao je savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Nezavisni vojni analitičar H. I. Sutton također je na X-u objavio da je oluja poharala Krim te stanje prije oluje usporedio sa stanjem nakon nje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:37