ČUDAN PRONALAZAK

Ruksak neopreznog putnika iznenadio djelatnike zračne luke: ‘Pa to baš i nije humano‘

Veliki zračni prijevoznici diljem SAD-a naplaćuju naknade za let sa životinjama koje su ponekad skuplje i od same avionske karte

TSA poručuje da je potrebno izvaditi životinje iz torbe kako bi praznu nosiljku mogli poslati kroz rendgenske zrake

 TSA Great Lakes/Twitter

Ovaj je tjedan za američku Putnu sigurnosnu agenciju (eng. TSA) doista bio tjedan čudnih pronalazaka. Tako su pronašli paket od šest nunčaka i mnoštvo drugih oštrih predmeta, a sada je na red došao i pas u ruksaku.

- Ovaj tjedan, pas je slučajno poslan kroz rendgenske zrake u regionalnoj zračnoj luci Dane County okruga u saveznoj državi Wisconsin - potvrdio je američki TSA preko svoje službene Twitter stranice Great Lakes region.

TSA također poručuje da je potrebno izvaditi životinje iz torbe kako bi praznu nosiljku mogli poslati kroz rendgenske zrake. Također, putem Twittera govore da je poželjno, ako putujete sa svojim kućnim ljubimcima, obavijestiti zračnu luku i upoznati se s njihovim pravilima vezanim uz životinje.

No, ovo nije jedino čudno otkriće koje su zatekli djelatnici američke Putne Sigurnosne Agencije. Tako su primjerice prošlog mjeseca unutar kovčega pronašli mačku. Mačka, inače vrlo pamtljivog imena Smells, na kraju je izvukla deblji kraj. Počašćena je velikom gozbom za Dan zahvalnosti.

Inače, veliki zračni prijevoznici diljem Sjedinjenih država naplaćuju naknade za let sa životinjama koje su ponekad skuplje i od same avionske karte. United Airlines tako primjerice dodatno naplaćuje 125 dolara u jednom smjeru, dok Southwest i Delta naplaćuju 95 dolara u jednom smjeru.

Ako odlučite za putovanje sa svojim malim kućnim ljubimcima, TSA vam nudi nekoliko korisnih savjeta kako bi ste to učinili na što korisniji i humaniji način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 22:24