UŽASNA NESREĆA

RODITELJI KOPILOTA U ŠOKU Došli po sina s obiteljima drugih žrtava, a onda ih je policija odvojila...

 FOTO: Twitter

PARIZ - Roditelji kopilota Andreasa Lubitza, kojeg se sumnjiči da je namjerno prouzročio smrt 150 ljudi, saznali su za njegovu ulogu u nesreći malo prije nego što su francuski tužitelji objavili informacije cijelom svijetu.

Prema izjavama svjedoka, vijest ih je šokirala i užasnula.

Kada su ih istražitelji dovezli na mjesto nesreće, odvojili su ih od drugih rođaka stradalih i predali žandarmeriji na ispitivanje.

Lubitzovi su dobrostojeća obitelj čiji dom u Montabauru vrijedi pola milijuna eura. Njegov otac je uspješni poslovni čovjek, a njegova majka je profesorica klavira.

Obiteljska kuća Andreasa Lubitza, foto: AFP

Istražitelji zasad vjeruju kako je tragičnu nesreću prouzročio Lubitz, koji je iskoristio trenutak kada je kapetan izašao iz pilotske kabine kako bi otišao na WC, zaključao se u kokpitu i potom usmjerio avion u sigurnu smrt za njega i putnike.

FOTO: KOPILOT JE NAMJERNO SRUŠIO AVION! Posljednje riječi kapetana: MOLIM TE, otvori vrata

Čelni ljudi Lufthanse i Germanwingsa, foto: AFP

Na jezivim snimkama iz crne kutije može se čuti kapetana kako lupa po vratima pilotske kabine i moli Lubitza da ga pusti unutra. Lubitz je, s druge strane vrata, šutio cijelo vrijeme dok se zrakoplov spuštao.

Prema istim snimkama vidljivo je da putnici nisu bili svjesni opasnosti u kojoj se nalaze sve do posljednjih trenutaka leta, kada su se mogli čuti vriskovi.

Iako Lubitzovi prijatelji tvrde kako se u zadnjim danima ponašao normalno te da nije bio depresivan, njegovi kolege iz pilotske škole otkrili su kako je 2009. godine prekinuo školovanje na nekoliko mjeseci jer je ‘izgorio’ u zahtjevnom programu treninga i počeo je patiti od depresije.

Ukoliko se aktualna verzija događaja pokaže istinitom, radilo bi se o kopiji gotovo identične nesreće koja se dogodila u studenom 2013. godine na letu Air Mozambique LAM 470.

Istražitelji koji su radili na tom slučaju vjeruju da je pilot tog aviona zabio zrakoplov u zemlju nakon što je kopilot otišao na WC. Snimke s crne kutije također su sadržavale jezivo lupanje po vratima kabine uz molbe pilota da ga se pusti unutra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:45