STRAVIČAN SLUČAJ

Riješen misterij smrti trudnice koji je šokirao Francusku: Našli su je uz čopor od 70-ak pasa

Sumnjalo se kako su je izgrizli lovački psi, no nakon DNK testa osumnjičen je pas njezina partnera
 Ilustracija/Abdulmonam Eassa/AFP

Trudnicu koja je šetala šumom u sjevernoj Francuskoj tijekom lova na jelene ubio je pas njezina partnera, a ne lovački psi, kazao je nakon DNK testa izvor blizak istrazi, piše The Guardian.

Naime, 29-godišnja Elisa Pilarski stradala je u šestom mjesecu trudnoće dok je šetala partnerovog američkog staforda u šumi Retz, u studenom 2019. godine.

Slučaj je podigao prašinu u Francuskoj i postao predmet rasprave onih koji podržavaju lov i onih koji mu se protive.

Obdukcija je pokazala kako je Pilarski preminula od krvarenja nakon što ju je pas izgrizao po udovima i glavi.

Sumnjalo se kako su je izgrizli lovački psi, no nakon DNK testa kojim je ispitano 67 pasa, od kojih je 62 bilo lovačkih i pet pasa koji su pripadali Elisi i njezinu partneru Christopheu Ellulu, osumnjičen je pas Curtis njezina partnera.

Izvor blizak istrazi kazao je da je njezin DNK pronađen na ogrlici Christopheova psa.

Pilarski je prije nesretnog događaja nazvala svog partnera kako bi mu kazala da je naletjela na čopor pasa te da ne može zadržati Curtisa na povodcu.

Njezin partner je na mjesto događaja stigao 45 minuta kasnije te pronašao njezino tijelo u provaliji pored Curtisa i čopora pasa.

Ellul je za smrt svoje partnerice optužio lovačke pse koji pripadaju članovima lovačkog kluba, koji je njegove navode demantirao.

Njezina majka kazala je da ona nikada nije bila sama s Curtisom,koji je kasnije i jednu osobu u skloništu za pse, piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:52