LOV NA DŽIHADISTE

REPORTER JUTARNJEG U ZLOGLASNOM KVARTU U PREDGRAĐU BRUXELLESA Akcija završena, Salah Abdeslam opet pobjegao policiji!

U Molenbeeku je bilo pucnjave i ekslpozija, ali policija nije uspjela pronaći krvnika iz Pariza
 Twitter

NOVO - 13:58 - Policijska racija u Molenbeeku je završena. Čini se da Salah Abdeslam nije uhićen.

----------------------------------

NOVO - 13:50 - Akcija u ulici Delaunoy još uvijek traje. Policija još ne želi potvrditi što se zapravo događa, ali doznaje se da je službeno do sada uhićena samo jedna osoba. Oko 13 sati čula se i manja eksplozija, a navodno je policija upotrijebila i suzavac kako bi osumnjičene istjerali iz zgrade... Za to vrijeme, belgijski tužitelj je potvrdio da je nedugo nakon napada u Parizu na granici s Belgijom zaustavljen Salah Abdeslam, ali da je odmah i pušten. Belgijci su danas potvrdili da se krvnik još uvijek nalazi negdje oko Bruxellesa.

----------------------------------

NOVO - 13:30 - Guardian prenosi da pirotehničari provode inspekciju nad sumnjivim paketom u automobilu u centru Bruxellesa, jedan kilometar dalje od sjedišta Europske komisije. Očevici kažu da automobil ima francuske tablice te da se pirotehničari koriste robotom kako bi pokušali onesposobiti paket što je sigurnije moguće.

----------------------------------

NOVO - 12:20 - Uživo smo svjedočili operaciji policije u Molenbeeku koja je počela nešto prije 11 sati. Ovdje se s policijske strane ne mogu dobiti informacije o tome što se događa, ali jasno je da se traži Salah Abdelslam, brat jedog od samoubojice iz Pariških napada, javlja novinar Jutarnjeg lista.

Tijekom racije čuli su se pucnji, ali se nije znalo što se točno događa. Policija nas je puštala da stojimo po strani, snimamo i gledamo, ali nije uopće snama komunicirala. Žitelji Molenbeeka iz te ulice i okolnih ulica su samo gledali što se događa.

(Novinari prate što se događa, ali još nema nikakvih informacija od policije)

Dulje od pola sata je policija preko megafoni pozivala ljude da izađu iz jedne zgrade koju su opkolili. Bilo je policajaca I na krovovima okolnih zgrada. Dok je operacija još trajala počele su I kružiti neprovejrene infomacije da je uhićen živ takozvani “neprijatelj broj jedan” Salah Abdeslam, ali je ta informacija odmah opovrgnuta od strane Belgijskih vlasti.

----------------------------------

NOVO - 12:05 - Reuters i RTL radio prenose da je Salah Abdeslam uhićen tijekom akcije policije u četvrti Molenbeek.

Veliki broj pripadnika policije u jutarnjim je satovima stigao u ulicu Delaunoy u četvrti Molenbeek u Bruxellesu, a prema izvještaju reportera Jutarnjeg lista koji se nalazi na licu mjesta, na rubu policijskog kordona koji je postavljen na 10 metara od zgrade gdje se odvija operacija, pucnjava se čula međutim nije bilo moguće utvrditi radi li se o pucnjevima upozorenja ili izmjeni vatre dvije različite strane.

Belgijski mediji navode da policija koristeći megafon poziva jednu osobu da se pojavi na prozoru jedne višekatnice i da pokaže ruke.

(FOTO: Augustin Palokaj)

Pretpostavlja se da belgijska policija pokušava pronaći Salaha Abdeslama, belgijskog državljanina za kojeg se sumnja da je sudjelovao u terorističkim napadima u Parizu kao direktni izvršitelj i produžena ruka vođe operacije, Abdelhamida Abauda.

Abaud je osuđen u odustvu na 20 godina zatvora zbog napada na policiju početkom ove godine u Belgiji, ali se unatoč uhićenju u Grčkoj uspio ponovno prebaciti u Siriju, gdje je postao jedan od najaktivnijih članova Islamske države.

(FOTO: Augustin Palokaj)

Uskoro opširnije...

















Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:07