ZLOSTAVLJAČ

'RECI NEKOME I UBIT ĆU TI MAMU!' Nastrani vatrogasac spasio djevojčicu iz buktinje, a zatim je brutalno silovao

 Colourbox

LONDON - Vatrogasac u mirovini navodno je silovao devetogodišnju djevojčicu nakon što ju je spasio od požara u njenom domu, javlja britanski Independent.

John McGinn (56) spasio je djevojčicu od požara u njezinoj kući u Bellshillu 1994. godine, no kasnije su ga optužili za silovanje.

Prema optužnici, McGinn, koji je poznavao obitelj jer je živio u istom kvartu, prijetio je djevojčici da će joj ubiti majku ako progovori o silovanju.

Nakon požara, djevojčica je boravila kod bake, jer joj je majka završila u bolnici zbog udisanja dima. McGinn je navodno došao u kuću njezine bake i silovao ju, nakon što se prvo pravio da se igraju.

Djevojčica je silovanje prijavila tek godinama kasnije, no istraga je dovela do optužbi za zlostavljanje i drugih djevojčica.

McGinn tvrdi kako su sve optužbe protiv njega izmišljenje, te kako ga je djevojčica, danas 30-godišnjakinja, ucjenjivala da joj da novce ili će ga prijaviti za silovanje. Na sudu je tvrdio kako su optužbe osveta za to što joj nije davao novac.

Izricanje presude McGinnu zakazano je za kraj ovog mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:45