TELEFONSKI RAZGOVOR

RAZGOVOR VELIKIH RIVALA O KORONA KRIZI Donald Trump kaže da je imao vrlo prijateljski razgovor s Bidenom

 
Donald Trump
 AFP

Američki predsjednik Donald Trump rekao je da je imao "vrlo prijateljski" razgovor s Joeom Bidenom u ponedjeljak nakon što ga je favorit za demokratsku predsjedničku nominaciju nazvao kako bi razgovarali o krizi zbog koronavirusa.

Trump je otkrio kako je razgovor trajao petnaestak minuta.

- Imali smo stvarno odličan, srdačan razgovor - rekao je Trump na brifingu za novinare o koronavirusu. "On mi je iznio svoje stajalište i to sam u potpunosti shvatio te smo imali vrlo prijateljski razgovor".

Biden je iznio "nekoliko prijedloga djelovanja koje administracija može sad poduzeti u borbi protiv pandemije koronavirusa", izvijestila je zamjenica šefa Bidenove kampanje Kate Bedingfield o neuobičajenim izravnim razgovorima rivala za Bijelu kuću. Dodala je kako je to bio "dobar razgovor".

Biden gotovo svakodnevno kritizira Trumpovo postupanje vezano uz krizu zbog koronavirusa.

(FILES) In this file photo taken on March 12, 2020 former US Vice President and Democratic presidential hopeful Joe Biden speaks about COVID-19, known as the Coronavirus, during a press event in Wilmington, Delaware. - One month on from historically reclaiming Democratic presidential frontrunner status, Joe Biden is in physical and political isolation, basement-bound and largely unheard as Donald Trump commands Americans' attention with his coronavirus response. It has been an awkward sidelining of an extraordinary comeback story. (Photo by SAUL LOEB / AFP)
AFP
Joe Biden

Bivši potpredsjednik je rekao da bi Trump trebao žurnije djelovati kako bi pomogao državnim guvernerima da odgovore na zdravstvenu krizu.

Broj mrtvih od koronavirusa porastao je na 10.674, a potvrđeni slučajevi zaraženih u SAD-u premašili su 360.000 u ponedjeljak, iako su guverneri New Yorka i New Jerseyja ukazali na naznake početka kretanja prema tzv. platou na krivulji širenja zaraze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:32