OSVETA ZA NAPADE

RATNO STANJE NA ULICAMA KÖLNA Huliganske bande se iživljavaju na migrantima, bolnice pune Sirijaca, Pakistanaca, Alžiraca...

Women shout slogans and hold up a placard that reads "Against Sexism - Against Racism" as they march through the main railways station of Cologne, Germany, January 5, 2016. About 90 women have reported being robbed, threatened or sexually molested at the New Year's celebrations outside Cologne's cathedral by young, mostly drunk, men, police said on Tuesday. REUTERS/Wolfgang Rattay
 WOLFGANG RATTAY/Reuters

Grupa migranta napadnuta je na ulicama Kölna u Njemačkoj, a tenzije zbog seksualnih napada na žene tijekom novogodišnjoj noći se ne stišavaju, javlja SkyNews.

Policija je izvijestila kako je šestoricu muškaraca iz Pakistana napala banda od oko 20 ljudi u nedjelju u blizini kolodvora, nakon čega ih je dvoje završilo u bolnici.

Kako javlja lokalni dnevnik 'Koelner Express' nekoliko poznatih rockerskih i huliganskih skupina se preko Facebooka dogovorilo o zajedničkom "lovu na ljude" u središtu Koelna. Isto tako je bilo riječi o tomu da nakon događaja u novogodišnjoj noći "treba pošteno očistiti" grad.

U odvojenom incidentu jedan Sirijac je ozlijeđen nakon što ga je napalo pet ljudi.

Policija istražuje jesu li napadi bili rasno motivirani i jesu li povezani sa seksualnim napadima i okršajima na Novu Godinu, za što su okrivljeni migranti.

Ti seksualni napadi izazvali su velike prosvjede zbog njemačke politike koja širom raširenih ruku dočekuje izbjeglice i doveli do toga da je i sama kancelarka Angela Merkel predložila strože zakone i lakšu deportaciju onih migranata koji počine zločine.

Inače, broj prijava povezanih s nasiljem u novogodišnjoj noći narastao je na 516, a oko 40 posto uključuje optužbe za seksualno zlostavljanje.

Na ispitivanju je zadržan 31 muškarac, od čega je 18 tražitelja azila.

Istodobno Središnje vijeće muslimana u Njemačkoj javlja o dramatičnom porastu neprijateljskih pisama i poruka koje islamske udruge primaju nakon novogodišnje noći.

- Mi upravo doživljavamo novu dimenzije mržnje - rekao je predsjednik Središnjeg vijeća muslimana Aiman Mazyek.

Policija u Hamburgu, u Švedskoj i Finskoj također istražuje prijave o krađama i seksualnim napadima sličnima onima koji su se dogodili u Kölnu, prenosi Independent.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:47