PLANIRALI AKCIJU

RASKRINKAN TERORISTIČKI KOMPLOT U posljednji trenutak spriječen grandiozni napad ISIS-a na Madrid: 'Bili su savršeno organizirani'

 iStock

MADRID - Španjolska policija uhitila je trojicu muškaraca pod sumnjom da su planirali teroristički napad na teritoriju Španjolske u ime Islamske države, javljaju svjetski mediji.

U policijskoj akciji koja se odvila u utorak u zoru u Madridu uhićena su tri Marokanca, a lokalni mediji izvještavaju kako se radi o ‘ekstremno radikalnim’ i ‘savršeno organiziranim’ islamistima koji podupiru ISIL.

Sva trojica uhićenih su muškarci, stari između 26 i 29 godina, i navodno su imali strogo zadane uloge u skladu sa svojom pozicijom unutar organizacije.

Prema pisanju španjolskog dnevnika El Paisa, policija je pokrenula uhićenja nakon što su čuli razgovor između trojice islamista u kojem su rekli kako ‘smjesta moraju djelovati u Španjolskoj’.

U službenom priopćenju španjolskog ministarstva unutarnjih poslova, policija tvrdi kako su uhićeni osnovali grupu povezanu s Islamskom državom.

Protiv uhićenih sumnjivaca još uvijek nije podignuta optužnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:51