JAVILI SE KRIVCI

RASKRINKAN MISTERIJ S BROOKLYNSKOG MOSTA 'Mi smo zastave SAD-a zamijenili bijelima'

Zastave na dvama betonskim tornjevima na svakom kraju mosta zamijenjene su u noći 22. srpnja
NEW YORK, NY - JULY 22: Police stop along the Brooklyn Bridge following the discovery of a pair of white flags that appeared overnight atop the two towers of the Brooklyn Bridge replacing the American flags on July 22, 2014 in New York City. Police are investigating the incident which turned one of New York's iconic pieces of architecture into a police investigation scene as hundreds of curious people looked on. Spencer Platt/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
 SPENCER PLATT / 2014 Getty Images

BERLIN - Dvoje njemačkih umjetnika 'preuzelo je odgovornost' za skidanje američkih i postavljanje dviju bijelih zastava na Bruklinskom mostu prošli mjesec.

Berlinski umjetnici Mischa Leinkauf i Mattias Wermke tvrde da se radilo o projektu javne umjetnosti u "globalnom središtu kreativnosti". Također, time su željeli obilježiti godišnjicu smrti njemačkog arhitekta Johna Augusta Roeblinga, koji je projektirao most.

Zastave na dvama betonskim tornjevima na svakom kraju mosta zamijenjene su u noći 22. srpnja. Njujorška policija to nije shvatila olako i pokrenula je istragu i o počiniteljima i o sigurnosnim propustima. Nekoliko sati poslije američke su zastave vraćene na svoja mjesta.

Otkako su zastave zamijenjene u američkim medijima i na društvenim mrežama kolala su nagađanja tko je to učinio i s kojom porukom.

Bruklinski most preko East Rivera spaja Brooklyn i Manhattan. Gradnja je završena 1883. godine. Most je jedan od njujorških simbola i upisan je u registar američke povijesne baštine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 09:24