OSTAVŠTINA SEKTE

Raskopane masovne grobnice, obdukcije otkrile jezive detalje: ‘Želuci prazni, neki nemaju ni organe‘

Prve obdukcije objavljene krajem travnja i početkom svibnja pokazale su znakove gladovanja, a u nekim slučajevima i znakove gušenja

Grobnice u Keniji

 Yasuyoshi Chiba/Afp/Profimedia/Yasuyoshi Chiba/afp/profimedia

Obdukcijama tijela pronađenih u masovnim grobnicama, povezanim sa vjerskim kultom u Keniji, otkriveno je da nekim truplima nedostaju organi, priopćila je lokalna policija.

- U obdukcijskim izveštajima utvrđeno je da nedostaju organi u nekim od tijela žrtava koje su ekshumirane - rekao je glavni inspektor Marin Munene koji sumnja na trgovinu organima, prenosi Reuters.

Dodao je da je trgovina ljudskim organima dobro koordinirana i da je u njoj učestvovalo više aktera.

Prve obdukcije objavljene krajem travnja i početkom svibnja pokazale su znakove gladovanja, a u nekim slučajevima i znakove gušenja.

image

Grobnice u Keniji

Simon Maina/Afp/Profimedia/Simon Maina/afp/profimedia

Obdukcijom trupala utvrđeno je da je većina žrtava umrla od gladi, najvjerojatnije jer su slušali propovijedi Paula Nthenge Mackenzieja, samoproglašenog pastora Međunarodne Crkve Radosne vijesti koji je pozvao svoje sljedbenike da se izgladnjuju do smrti kako bi susreli Isusa.

U šumi Shakaholi na istoku Kenije do sada su iz masovnih grobnica izvučena 104 tijela, većinom djece, a spašene su 44 osobe.

Mackenzie je u policijskom pritvoru od 14. travnja zajedno sa 14 drugih osumnjičenih članova kulta.

Ovo je jedna od najgorih tragedija vezanih za sekte u Keniji u novijoj povijesti, a očekuje se da će broj preminulih rasti, s obzirom na to da je više od 400 ljudi bilo prijavljeno kao nestalo, piše Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:35