USPANIČENA ŽIVOTINJA

RANJENI JELEN USMRTIO SVOG KRVNIKA Lovac je mislio da je dokrajčio životinju, no ona je skočila i izbola ga rogovima... Preminuo je na putu do bolnice

 Luke MacGregor / Reuters

Iskusni lovac iz Arkansasa u SAD-u pronađen je teško ozlijeđen u šumi u utorak navečer. Na tijelu je imalo više uboda jelenjih rogova. Umro je na putu u bolnicu.

66-godišnji muškarac iz Yellvillea upucao je jelena kojeg je s nećakom planirao kasnije rastrančirati. Međutim, nećak ga je pronašao teško ozlijeđenog. Bio je pri svijesti i govorio je, čak je uspio prethodno nazvati suprugu. No, dok su ga vozili u bolnicu, prestao je disati, potvrdila je policija za CNN.

Liječnici nisu sigurni da su ubodne rane uzrok smrti. Kažu da je mogao umrijeti i od drugih zdravstvenih problema, poput srčanog udara, no obdukciju neće raditi.

Ozljede od ranjenog jelena nisu neuobičajene, rekao je Joe Dale Purdom iz lokalnog udruženja lovaca. Dogodi se da lovci pristupe životinji misleći da je mrtva, kad ona odjednom ranjena skoči. Životinja se u tom trenu najčešće prepadne, ali u paničnom bijegu može ozlijediti lovca, objasnio je Purdom.

Ipak, ovo je prvi put da je lovac preminuo od rana koje mu je zadao ranjeni jelen. Žrtva je iskusni lovac koji je živio u Yellvilleu više od 20 godina pa Purdom sumnja da su ozljede rezultat lošeg postupanja. Smatra ovo neobičnom nesrećom.

Ranjeni jelen nije pronađen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:16