DRAMA U VLAKU

Putnici porazbijali prozore da pobjegnu od vatrene stihije, pa upali u pakleni obruč. Pogledajte snimku

Dvoje s najtežim opeklinama evakuirano je helikopterom, dok su ostali prebačeni u obližnje bolnice

Požar snimljen iz vlaka

 Screenshot Twitter/Screenshot Twitter

Dvadesetak putnika zadobilo je opekline, od kojih troje teže, nakon što su iskočili iz vlaka koji je zahvatio šumski požar u blizini Castellóna na sjeveroistoku Španjolske, prenosi Guardian.

Vlak, koji je putovao od Sagunta, grada u istočnoj pokrajini Valencia, do Zaragoze, stao je dok se strojovođa, uvidjevši da je zbog požara preopasno nastaviti vožnju, pripremao voziti vlak unatrag. Ugledavši vatru, brojni putnici, u strahu da će vlak zahvatiti požar, porazbijali su prozore i panično pobjegli na tračnice. No dogodilo se upravo suprotno od onoga čemu su se nadali, te su se ubrzo našli u vatrenom obruču.

Dvoje s najtežim opeklinama evakuirano je helikopterom, dok su ostali, među njima i djevojčica stara oko 10 godina, prebačeni u obližnje bolnice. Prema podacima hitne službe, 58-godišnja žena i 15-godišnja djevojka među onima su koji su zadobili najteže opekline. U vlaku je ukupno bilo 48 putnika.

"Kada su vidjeli da su okruženi vatrom, putnici su se vratili u vlak. No nekoliko njih već je zadobilo opekline", rekao je glasnogovornik španjolske željezničke kompanije Renfe. Pretpostavlja se da je snažan nalet vjetra uzrokovao da vatra zahvati stazu kojom su putnici bježali.

image

Požar u Bejísu

Rober Solsona/Contactophoto/Profimedia/Rober Solsona/Contactophoto/Profimedia
image

Požar u Bejísu

Rober Solsona/Zuma Press/Profimedia/Rober Solsona/Zuma Press/Profimedia

Predsjednik Valencije Ximo Puig rekao je da je radi požara u općini Bejís, koji je zahvatio i gore spomenuti vlak, 1.000 ljudi evakuirano iz svojih domova. Jaki vjetrovi neumorno raspiruju vatru, a opekline su zadobili i dva vatrogasca.

Požar u Bejísu već je progutao 800 hektara, dok vatra na Vall d‘Ebou, uskoj dolini i visoravni na španjolskoj ivici Pireneja i dalje gori izvan kontrole, nakon što već je devastirala 11.000 hektara šume.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:14