JEZIV PRIKAZ UNIŠTENJA

Putinov trbuhozborac opet prijeti: Taj otočić možemo izbrisati u jednom napadu. Postat će radioaktivna pustinja

Uz pomoć zastrašujućeg grafičkog prikaza ustvrdio je da je ‘jedna raketa Sarmat dovoljna da izbriše Britansko otočje‘
 Twitter

Mogućnost da invazija na Ukrajinu eskalira u Treći svjetski rat, koji bi uključivao nuklearno oružje, sve se češće spominje u ruskim prodržavnim medijima.

Proteklog tjedna urednica državne televizije RT i jedna od najistaknutijih glasnogovornica Kremlja, Margarita Simonjan, kazala je kako je vjerojatnost da Vladimir Putin pritisne crveni gumb puno veća nego da dopusti Rusiji da izgubi rat.

'Ili ćemo izgubiti u Ukrajini', rekla je, 'ili počinje Treći svjetski rat. Mislim da je Treći svjetski rat realniji, poznavajući našeg vođu. Otići ćemo u raj, a oni će jednostavno crknuti... Svi ćemo jednom umrijeti', rekla je Simonjan.

No Simonjan nije jedina koja se dotaknula teme nuklearnog rata.

Novinar i TV voditelj Dmitrij Kiseljov uputio je u nedjelju navečer nuklearnu prijetnju Velikoj Britaniji.

Propagandist poznat kao 'Putinov govornik' ovog je puta, uz pomoć zastrašujućeg grafičkog prikaza, ustvrdio da je 'jedna raketa Sarmat dovoljna da izbriše Britansko otočje'.

'Zašto Boris Johnson prijeti nepreglednoj Rusiji nuklearnim oružjem kad se nalazi na otoku tako malom da bi ga samo jedna Sarmat raketa mogla zauvijek potopiti? Sve je već izračunato', kazao je, a potom se dotaknuo i druge mogućnosti uništenja Velike Britanije.

Kazao je kako bi ruski nuklearni podvodni dron Poseidon mogao izazvati 'gigantski tsunami do 500 metara visok' koji bi 'potopio Britansko otočje u morske dubine'.

'Nema načina da se zaustavi ovaj podvodni dron', kazao je i istaknuo kako bi takav udar izazvao ekstremnu razinu radijacije koja bi Britaniju pretvorila u 'radioaktivnu pustinju'.

Do ovih je izjava došlo nakon što je prošlog tjedna Rusija uspješno testirala svoju najnoviju nuklearnu raketu - Sarmat 2, a Putin se pohvalio da može pogoditi ciljeve bilo gdje na zemlji te da je ne može zaustaviti nijedna trenutna proturaketna obrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:50