JEZIV GOVOR

Putin: ‘Operacija ide po planu. Tim neonacistima ispran je mozak, koriste civile kao štit‘

Putin je kazao kako će se obiteljima ruskih vojnika koji su umrli u Ukrajini dodatno isplatiti pet milijuna rubalja

Vladimir Putin

 Twitter

Vladimir Putin obratio se tijekom poslijepodneva ruskom Vijeću nacionalne sigurnosti.

Kazao je kako 'specijalna vojna operacija' u Ukrajini ide po planu.

'Nikad neću odustati od tvrdnje da su Ukrajinci i Rusi isti narod no borimo se protiv neonacista koji imaju zatvorenike čak i s Bliskog Istoka. Oni koriste civile i strance kao živi štit. Zatočili su studente na željezničkoj postaji u Sumi, kineske studente koji su željeli napustiti grad - kazao je Putin i dodao kako tijekom operacije u Ukrajini ruski vojnici djeluju hrabro, 'kao pravi heroji'.

Kazao je i kako Ukrajincima prijete i kako im je 'ispran mozak' te da će uništiti tu 'anti-Rusiju koju je stvorio Zapad'.

'Sada se na ukrajinskom teritoriju naši vojnici i časnici bore za Rusiju, za miran život građana Donbasa, za denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, kako ne bismo bili ugroženi anti-Rusijom upravo na našim granicama koju Zapad stvara godinama', kazao je.

Na početku obraćanja Putin i članovi Vijeća odali su počast poginulim vojnicima minutom šutnje.

Putin je pritom kazao kako će se obiteljima ruskih vojnika koji su umrli u Ukrajini dodatno isplatiti pet milijuna rubalja (318.000 kn). Također će se isplaćivati mjesečna novčana naknada obitelji pokojnika.

General pukovnik Igor Konašenkov, glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, kazao je ranije kako je 498 ruskih vojnika ubijeno, a 1597 ih je ozlijeđeno tijekom operacije u Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:43