USKORO STIŽE I TRUMP?

Prvi veliki potez Elona Muska od preuzimanja Twittera: ‘Vratili smo račun Kanyea Westa!‘

45-godišnjem reperu je u srijedu navečer vraćen i Instagram. Računi su mu suspendirani zbog antisemitskih izjava

Kanye West

 Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia/

Twitter račun Kanye Westa ponovno se pojavio na toj platformi nakon što mu je tjednima bio suspendiran jer je prekršio pravila te društvene mreže objavljujući antisemitske poruke.

Vijest se pojavila nekoliko sati nakon što je Elon Musk kupio tu platformu za 44 milijarde dolara što je potez koji bi mogao značiti povratak svih ranije blokiranih računa s obzirom da je Musk samoprozvani zaštitnik slobode govora.

45-godišnjem reperu je u srijedu navečer vraćen i Instagram račun, što je inače njegova omiljena društvena mreža. Pristup platformama je izgubio ranije ovoga mjeseca jer je objavljivao antisemitske sadržaje te tako prekršio pravila tih društvenih mreža.

U svojoj objavi na Instagramu, osvrnuo se, kako se čini, na nedavne otkaze koje je dobio od Adidasa i Gapa, dve velike kompanije koji su nedavno s njime prekinule poslovni odnos.

U jednoj objavi, reper je objavio screenshot poruke koja se referira na Quinna Emanuela i Stradleya Ronona, odvjetnike s kojima je surađivao u partnerstvu s Gapom.

‘Što se tiče Adidasa, možete odmah početi raditi na novom dizajnu vaših tenisica i druge opreme‘, kaže se u tekstu. ‘Što se tiče Gapa, zabrana tržišnog natjecanja ističe 15. prosinca 2022.‘

U objavi se također spominje ‘Yeezy carstvo‘ te potvrđuje da je West, koji je nedavno promijenio svoje ime u Ye, zadržava vlasništvo nad brandom.

Njemačka kompanija sportske opreme se ovaj tjedan priključila sve većem broju kompanija i modnih marki koje su javno prekinule poslovni odnos s kontroverznim reperom. Među kompanijama su Balenciaga, Gap, Foot Locker i Def Jam.

Novih objava na Westovom ponovno otvorenom Twitter računu još nema, no mnogi štovatelji njegovog lika i djela i zagovornici slobode govora, pohitali su proslaviti reperov povratak na platformu.

No bilo je i onih koji povratkom Westa na društvene mreže nisu zadovoljni te su podsjetili zbog kakvih je objava West uopće i prognan s društvenih mreža.

‘Račun antisemita Kanye Westa je vraćen nakon što je Elon Musk preuzeo Twitter. West je na Twitteru prijetio Židovima‘, podsjetio je jedan korisnik, dok je drugi dodao: ‘Je li novi moto Twittera: ‘Učinimo antisemitizam ponovno velikim?‘ - što je referenca na slogan Donalda Trumpa ‘Učinimo Ameriku ponovno velikom‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:25