U LONDONU

Prvi susret u povijesti britanskog i crnogorskog premijera: ‘Učinjena nam je posebna čast‘

Krivokapić je nakon susreta s Johnsonom rekao je da je njegova vlada dobila snažnu podršku Velike Britanije i da je na pravom putu
Zdravko Krivokapić
 Askin Kiyagan/ANADOLU AGENCY/Anadolu Agency via AFP

Ovo je povijesni trenutak za našu državu jer prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima čast ugostiti premijera Crne Gore, rekao je Boris Johnson u srijedu navečer, nakon što je u Londonu dočekao predsjednika crnogorske vlade Zdravka Krivokapića.

Kako je priopćeno iz crnogorske vlade nakon sastanka, britanski premijer je rekao da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i napore koje Krivokapićeva vlada ulaže u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije te da podržava tu zemlju na putu ka punopravnom članstvu u EU.

Crnogorski premijer nakon susreta s Johnsonom rekao je da je njegova vlada dobila snažnu podršku Velike Britanije i da je na pravom putu.

Krivokapić je u izjavi novinarima rekao da je Crnoj Gori učinjena posebna čast te da je to znak da suradnja dvije države kreće novim tijekom unapređenja bilateralnih odnosa i jače podrške Velike Britanije Crnoj Gori na njezinom reformskom putu.

U prvih pola godine njegove vlade crnogorski premijer Krivokapić imao je susrete na daljinu s njemačkom kancelarkom Angelom Merekel i predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:34