POSJET BOSTONU

Prvi posjet SAD-u nakon 2014. i razgovora s Obamom: Princ William i Joe Biden razgovarali o klimi

Očekuje se da će William i Biden razgovarati o stavljanju "prioriteta na mentalno zdravlje"

Princ William i Joe Biden

 Saul Loeb/Afp

Princ William susreo se u petak s američkim predsjednikom Joe Bidenom u Bostonu u sklopu trodnevnog posjeta britanske kraljevske obitelji koja pokušava posjetom usmjeriti pozornost na rješavanje klimatskih pitanja.

William i Kate pokušavaju fokus zadržati na klimi i drugim bitnim pitanjima koje zagovaraju na svom prvom putovanju u inozemstvo otkako su preuzeli titule princa i princeze od Walesa nakon smrti kraljice Elizabete.

Međutim, usred njihovog posjeda SAD-u, streaming servis Netflix objavio je video za nadolazeću dokumentarnu seriju o Williamovom mlađem bratu Harryju i njegovoj supruzi Meghan potičući tako razgovore i pitanja vezana uz razdor u kraljevskoj obitelji.

image
Saul Loeb/Afp

Očekuje se da će William i Biden razgovarati o „zajedničkim klimatskim ciljevima” te o stavljanju „prioriteta na mentalno zdravlje”, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Karine Jean-Pierre.

"Želimo pokazati što svi možemo učiniti kako bismo pomogli da svijet krene na put prema stabilnoj klimi, gdje zajednice, priroda i oceani napreduju u harmoniji", rekao je William u članku objavljenom u petak u The Huffington Postu.

U petak navečer, William i Kate će odati počast dobitnicima Earthshot Prizea, nagrade koju je uspostavio William kako bi se odalo priznanjem ljudima koji se bore protiv učinaka klimatskih promjena.

Kate i William posljednji su put posjetili SAD 2014. godine, kada su bili gosti tadašnjeg predsjednika Baracka Obame u Bijeloj kući.

image
Saul Loeb/Afp
image
Saul Loeb/Afp
image

Princ William i Joe Biden

Saul Loeb/Afp
image
Saul Loeb/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:24