PRISJELA JOJ SABRINA

Proživjela pravi pakao zbog nevraćene videokasete: ‘Imate nalog za moje uhićenje? Suludo!‘

Postoji mogućnost da je moj tadašnji partner pod mojim imenom unajmio kasetu za svoje kćeri, rekla je Caron McBride
Melissa Joan Hart u TV seriji 'Sabrina, mala vještica'
 Iftn/United Archives/Profimedia

Caron McBride iz američke savezne države Teksasa zauvijek će ostati obilježena kao kriminalka jer nije vratila videokasetu s epizodama serije "Sabrina, mala vještica", popularnog TV sitcoma koji se devedesetih gledao diljem svijeta. Dotična žena "zločin" je počinila još 1999. godine, a da će imati ozbiljnih problema sa zakonom saznala je kad je, nakon što se udala, pokušala promijeniti prezime na vozačkoj dozvoli.

- Nikad nisam ni pogledala tu kasetu! Mora da ju je netko posudio u moje ime. Uostalom, spomenuta serija uopće nije moj đir - rekla je lokalnim medijima 52-godišnja gospođa McBride, a prenosi BBC.

Ispostavilo se da je upravo njezino ime korišteno za posudbu videokasete u videoteci Movie Place u Normanu u Oklahomi na Valentinovo 1999. godine. S obzirom da VHS nije vraćen nakon dogovorenog razdoblja od 10 dana, tužiteljstvo je izvijestilo kako je Caron "namjerno, nezakonito i prijestupnički pronevjerila" vrpcu, čija je vrijednost procijenjena na 58,59 dolara.

Videoteka se usponom digitalnih medija i dolaskom brojnih streaming usluga zatvorila 2008. godine, no kazneni dosje gospođe McBride ipak je ostao.

- Kad sam nazvala tužiteljstvo okruga Cleveland u Oklahomi kako bih provjerila zašto uopće postoji nalog za moje uhićenje, službenica mi je rekla za videokasetu i "pronevjeru". Morala sam je natjerati da ponovi o čemu se radi, njezine riječi zvučale su mi suludo! Mislila sam da se šali, ali ne, nije se šalila - izjavila je zbunjena Caron, koja je uvjerena kako je upravo zbog te nesretne "Sabrine, male vještice" u posljednjih 20 godina bez ikakva suvisla objašnjenja bila odbijena na najmanje pet razgovora za posao.

- To je ozbiljna stvar koja je financijski naštetila i meni i mojoj obitelji - rekla je gospođa McBride. Dodala je kako postoji mogućnost da je njezin tadašnji partner, s kojim je u to vrijeme živjela, pod njezinim imenom posudio kasetu za svoje kćeri.

Iako je slučaj sad povučen, Caron još čeka da se sve i službeno izbriše iz zapisnika.

O svemu se na društvenim mrežama oglasila i glumačka ekipa iz televizijske serije "Sabrina, mala vještica". Melissa Joan Hart objavila je emoji koji izražava zbunjenost i nevjericu, a Caroline Rhea napisala je: "Ozbiljno, gdje i što trebamo potpisati da pomognemo ovoj ženi".

Inače, Netflix je napravio i nove epizode spomenute serije pod nazivom "Chilling Adventures of Sabrina". Emitirale su se od 2018. do 2020., no srećom, na videokaseti nisu dostupne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 05:56