KORAK ISPRED

‘Provedite ljeto u našim hotelima, platit ćemo vam!‘: Malta mami turiste atraktivnom ponudom

Oni koji odaberu smještaj u hotelu s pet zvjezdica dobit će 100 eura po osobi za svaku rezervaciju
Malta
 Robert Harding Productions/Robertharding/Profimedia

Malta je objavila neobičan plan za privlačenje što više turista u predstojećoj sezoni. Kako bi potaknuli razvoj teško pogođene industrijske grane u vrijeme pandemije putnicima će ponuditi novac ako odluče bukirati aranžman u nekome od njihovih hotela.

Prema službenom priopćenju, Malteška uprava za turizam platit će svakom posjetitelju koji odluči rezervirati najmanje tri noći u odabranim hotelima s tri ili četiri zvjezdice. Oni koji odaberu smještaj u hotelu s pet zvjezdica dobit će 100 eura po osobi za svaku rezervaciju, dok će gosti u hotelima s četiri zvjezdice dobiti oko 75 eura, a posjetitelji u hotelima s tri zvjezdice dobit će 50 eura.

Ministar turizma Clayton Bartolo dodao je da će isti iznos isplatiti i hoteli, tako da turisti mogu zaraditi do 20 eura za boravak od tri noćenja u hotelu s pet zvjezdica, izvijestio je Reuters. Oni turisti koji odluče ljetovati na otoku Gonzo dobit će 10% dodatnih poticaja na taj iznos.

Iz proračuna je izdvojeno 3,5 milijuna eura za ovaj plan, a Malta se nada da će moći privući više od 35.000 turista, navodi se u priopćenju.

Na Malti je još uvijek na slazi djelomični lockdown zbog pandemije koronavirusa, a tek u ponedjeljak su ponovno otvoreni vrtići, osnovne škole i posjeti domovima za starije i nemoćne.

Trgovine s nenužnim proizvodima otvaraju se za dva tjedna, kada će biti omogućeno javno okupljanje grupi od četvero ljudi.

Najvažniji datum na kalendaru ove godine je 1. lipnja kada Malta planira otvoriti granice za turiste. Prema službenim podacima, udio prihoda od turizma u gospodarstvu iznosi 27%. Godine 2019. imali su 2,7 milijuna posjetitelja, ali ta je brojka pala za čak 80% kada je svijet pogodila pandemija koronavirusa.

Od početka pandemije otočna država s oko pola milijuna stanovnika imala je ukupno 29,614 slučajeva zaraze koronavirusom te 402 umrlih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 12:15