TIJELO NIJE PRONAĐENO

Propada slučaj protiv glavnog osumjičenog za nestanak malene Maddie, ostaje još samo jedna šansa

Njemački sud je odlučio da tužiteljstvo Brunswicka nije nadležno u slučaju protiv njega.

Madeleine McCann i Christian Brueckner

 Profimedia

Nijemcu Christianu Brueckneru (45), osumnjičeniku u slučaju nestanka britanske djevojčice Madeleine McCann, možda se uopće neće suditi nakon što je njemački sud odlučio da tužiteljstvo Brunswicka nije nadležno u slučaju protiv njega.

Osuđeni silovatelj postao je glavni osumnjičeni u slučaju nestanka curice iz portugalskog ljetovališta nakon što su njemački istražitelji ustvrdili da imaju konkretne dokaze da je ona mrtva.

Prošle godine optužen je za niz seksualnih prijestupa, koji su se navodno dogodili u Algarveu gdje je Madeleine nestala 2007. godine, između 2000. i 2017. godine.

U međuvremenu, slučaj se od tada nije pomicao s mrtve točke.

Bruecknerov odvjetnik Friedrich Fulscher uspio je dokazati da tužiteljstvo u Brunswicku nije nadležno za slučaj.

Brueckner se žalio da je nevin u slučaju nestanka Madeleine u nizu pisama Daily Mailu inzistirajući da ga tužitelji progone i da nemaju dokaza za podizanje optužnice.

- U odluci od 19. travnja 2023. Regionalni sud u Braunschweigu proglasio se nenadležnim vezano za optužbe protiv Christiana B. i opozvalo je nalog za njegovim uhićenjem, navodi odvjetnik Fulscher u priopćenju Daily Mailu.

Ovakva odluka suda, tvrdi Daily Mail, znači da su tjeralice za Bruecknerom odbačene vezano za slučaj Maddie, ali on neće biti pušten iz zatvora jer služi sedmogodišnju kaznu zbog silovanja i ne bi trebao biti na slobodi prije 2026. nakon odbijanja zahtjeva za uvjetnim otpustom.

Tužitelj Brunswicka Hans Christian Wolters za Daily Mail je rekao da nije sve gotovo.

- Još nismo dobili odluku suda. Ne razumijemo zašto je Fulscher obaviješten prije nas, takve odluke trebale bi biti dostavljene istovremeno objema stranama. Pokušavamo otkriti što se točno dogodilo i ako je odluka protiv nas, žalit ćemo se ili ćemo slučaj premjestiti u drugi njemački grad, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:12