‘NE BOJIM SE‘

Prodana kuća koja je inspirirala filmski serijal ‘Prizivanje‘: ‘Ovo je prilika za povezivanje s mrtvima‘

Iako se "Prizivanje" nije snimalo u ovoj kući, film je snimljen po pričama o iskustvima obitelji koja je u njoj živjela tijekom 1970-ih godina
 Warner Bros. - New Line Cinema -/Collection ChristopheL via AFP

Kuća koja je inspirirala filmski horor serijal "Prizivanje" (eng. "The Conjuring") prodana je za 1,5 milijuna dolara, javlja The Washington Post.

Farma na Rhode Islandu prodana je developerki iz Bostona, kojoj zdanje planira ostaviti otvorenim za javnost.

Radi se o kući sagrađenoj u 18. stoljeću, smještenoj u selu Burrillville, koja je na koncu prodana za tri stotine tisuća dolara više od početne cijene.

"Ova kupnja za mene ima osobno značenje. Ne radi se o klasičnom poslovanju nekretninama, nego o nečemu što ima veze s mojim osobnim vjerovanjima", izjavila je nova vlasnica kuće, Jacqueline Nuñez, koja je razgovarala s The Boston Globeom.

Ona planira nastaviti posao kojeg su počeli prijašnji vlasnici Cory i Jennifer Heinzen, koji su u kući pokrenuli ture te noćna istraživanja paranormalnog.

Heinzeni, koji su kuću kupili 2019. godine, ostat će uključeni u posao iznajmljivanja kuće.

Iako se "Prizivanje" nije snimalo u ovoj kući, film je snimljen po pričama o iskustvima obitelji koja je u njoj živjela tijekom 1970-ih godina.

"Slažem se s duhovima od početka. No, na momente sam bila u strahu zbog stvari koje su se događale mojoj mami", rekla je jednom prilikom Andrea Perron, koja je s obitelji u kuću doselila kada je imala 12 godina.

Nuñez, nova vlasnica, kaže da se ne boji ove kuće.

"Ne mislim da je ova energija zla. Vjerujem da će mi se događati stvari koje će me uzdrmati, ali ne mislim da će me oštetiti. Veselim se tome što ću iskusiti stvari", rekla je Nuñez.

"Duboko sam spiritualna osoba. Ta je dimenzija iznimno važan dio mene. Vjerujem da smo svjesna bića koja su dobila priliku proživjeti ljudsko iskustvo, te da naša svijest nastavlja i kad tijelo umre. Ova je kuća prilika za povezivanje s ljudima koji su umrli i nastavili dalje. Ona pruža priliku za interakciju s njima", kaže nova vlasnica The Globeu.

Prema legendi, kuću je opsjednuo duh Bathshebe Sherman, koja je u njoj življela oko 1800-ih godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 07:48