RATNA ZONA U RIJU

PROCURILA AMATERSKA SNIMKA: GANGSTERI SRUŠILI POLICIJSKI HELIKOPTER Smioni pothvat narkodilerske bande nakon velike oružane bitke

 Screenshot / YOUTUBE

RIO DE JANEIRO - Policijski helikopter srušio se u Rio de Janeiru u subotu navečer, pri čemu su poginula četiri policajca. Rušenje se dogodilo nakon dana intenzivne razmjene vatre između pripadnika policije i kriminalaca u faveli 'Božji grad'.

Policija istražuje uzrok pada, te za sada još uvijek nije poznato je li helikopter oboren vatrenim oružjem ili je uzrok tehničke prirode.

Amaterski video poslan lokalnoj TV stanici prikazuje helikopter kako se vrti u padu. Letjelica se srušila na otvoreni prostor pored jedne od glavnih prometnica nedaleko od Božjeg grada.

U Brazilu su sukobi policije i bandi sve češći proteklih mjeseci. Ubojstva u Rio de Janeiru su u porastu, te je u rujnu zabilježeno 3.649, rast od 18 posto u odnosu na prošlu godinu.

Ukoliko istraga pokaže da je helikopter oboren, radilo bi se o već drugom takvom incidentu u tom gradu. Još 2009. godine trgovci narkoticima srušili su policijski helikopter u kojem su poginula dva službenika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:48