VEZA S RUSIMA

PRIMIO STOTINE TISUĆA DOLARA Američki mediji pišu kako je Trumpov odvjetnik dobivao isplate od tvrtke povezane s ruskim oligarhom

Michael Cohen
 Jonathan Ernst / REUTERS

Osobni odvjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen, primio je stotine tisuća dolara od američke tvrtke povezane s ruskim oligarhom, objavili su kasno u utorak američki mediji.

Tu je tvrdnju iznio Michael Avenatti, odvjetnik koji zastupa porno zvijezdu Stormy Daniels u procesu protiv Trumpa. Avenatti je na Twitteru objavio dokumente koji iznose detalje o navodnoj isplati.

Taj odvjetnik tvrdi da je Cohen primio sveukupno oko 500 tisuća dolara od Columbus Nove, tvrtke koju vodi bratić Viktora Vekselberga, ruskog oligarha bliskog Kremlju i čelnika ruske investicijske tvrtke Renova.

Columbus Nova je u dokumentu podnesenom Komisiji za vrijednosnice i burzu prijavljena kao američka filijala Renove, tvrdi CNN.

New York Times je kasnije izvijestio da je pregledao i financijske zapise koji dokumentiraju te, ali i druge isplate koje je Cohen dobio od američkih tvrtki. Novac je davan tvrtki Essential Consultants LCC koju je stvorio Trumpov odvjetnik, a preko nje je novac isplaćen i Daniels koja tvrdi da je 2006. imala aferu s američkim čelnikom.

Avenatti je sugerirao da je novac isplaćen Daniels mogao doći od Vekselberga. Odvjetnik Columbus Nove Richard Owens odbacio je da je ona isplaćivala novac u ime Vekselberga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:35