NEŠTO SE DOGAĐA

Prijelomnica u slučaju Madeleine McCann? Njemačka policija objavila: ‘Hitno pretražite to područje!‘

Trogodišnja Madeleine bila je na odmoru sa svojom obitelji u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. svibnja 2007. godine

Madeleine McCann i Christian Bruckner

 Profimedia/

Policija koja istražuje nestanak Madeleine McCann izvršit će pretragu u jednom akumulacijskom jezeru u Portugalu, piše BBC.

Pretraga oko brane Arade započet će u utorak, 50-ak kilometara od mjesta gdje je dijete nestalo u naselju Praia da Luz 2007. godine, izvijestili su lokalni mediji.

Christiana Bruecknera (45) portugalski su tužitelji proglasili službenim osumnjičenikom ili "arguidom" 2022. Potragu je zatražila njemačka policija jer je upravo to područje posjećivao Brueckner u vrijeme nestanka djevojčice.

Trogodišnja Madeleine iz Rothleya u Engleskoj bila je na odmoru sa svojom obitelji u odmaralištu Ocean Club u Praia da Luz, u portugalskom Algarveu, kada je nestala 3. svibnja 2007. godine.

Ranije ovog mjeseca, obitelj McCann održala je bdijenje povodom 16 godina od njezina nestanka.

Područje poluotoka na kojem jezero, a koje je dugo nešto više od jednog i pol kilometra, policija je zatvorila u ponedjeljak poslijepodne, izvijestila je portugalska televizijska mreža SIC.

image

Madeleine McCann

Handout/Afp/Profimedia/Handout/afp/profimedia

U blizini mjesta podignuti su plavi šatori za obavljanje potrage tijekom utorka i srijede, saznaje se iz medija.

Njemački dužnosnici nisu potvrdili policijsku potragu, ali su naznačili da su medijska izvješća točna.

Hans Christian Wolters, njemački državni tužitelj u Braunschweigu, rekao je za BBC da će kratka izjava potvrde biti objavljena u utorak ujutro.

Brueckner, koji se trenutačno nalazi u njemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005., nikad nije optužen za Madeleinein nestanak i negira bilo kakvu umiješanost.

Ali gospodin Wolters tretira Bruecknera kao glavnog osumnjičenika u slučaju McCann.

Brueckner, njemački državljanin, živio je blizu odmarališta Praia da Luz kada je obitelj McCann tu bila na odmoru.

Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Godine 2008. portugalski odvjetnik Marcos Aragao Correia platio je specijaliziranim roniocima da provjere vodeni put nakon što je tvrdio da su ga kriminalne osobe obavijestile da je Madeleinino tijelo na tom mjestu.

Posljednja potraga u Portugalu u vezi s Madeleineinim nestankom bila je 2014., kada je britanska policija dobila dopuštenje da ispita šipražje u blizini mjesta nestanka.

Ranije ovog mjeseca, Madeleinini roditelji Kate i Gerry objavili su kratku izjavu na svojoj web stranici Find Madeleine povodom 16. godišnjice njezina nestanka.

Dana 12. svibnja obilježili su 20. rođendan svoje kćeri, obećavši da "nikada neće odustati" od pronalaska kćeri.

Obitelj je izvijestila: - Danas se obilježava 16. godišnjica Madeleineine otmice. Još uvijek nedostaje... još uvijek jako nedostaje.

- Teško je pronaći riječi kojima bismo opisali kako se osjećamo. Policijska istraga se nastavlja i čekamo da je pronađu, napisali su piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:35