STRAŠAN ZLOČIN U NEW YORKU

Priča o junakinji koja je potresla Ameriku: Revolveraš ubio trudnicu koja je tijelom štitila djecu

NEW YORK - Trudnica i majka 13-ero djece, Zurana Horton (34), smrtno je ranjena u petak popone dok je od iznenadne pucnjave s obližnjeg krova tijelom pokušala zaštititi školsku djecu oko sebe.

Dogodilo se to kada je došla po jedno od svoje djece pred školu PS 298 u Bronsvilleu, jugoistočnom dijelu Brooklyna, jednom po kriminalu najopasnijih mjesta u New Yorku.

Pogođena s dva metka

Pogođena u glavu i grudi, Horton je umrla na mjestu, dok su jedna 11-godišnja djevojčica i još jedna majka ranjeni. Njujorška policija priopćila je da se pretpostavlja kako je napadač ciljao u grupu djece s kojom se svađao u okolici.

Dvojica privedenih

Na krovu zgrade u 1800 Pitkin Aveniji, s koje je pucano, pronađeno je sedam čahura metaka 9-milimetarskog poluautomatskog pištolja, a još pet ispred zgrade.

Jedan od svjedoka opisao je da su “djeca bacala kamenje na ovog čovjeka…a sljedeće što se čulo bili su pucnji”. Policija je rekla i da su uočena tri sumnjivca s tamnim kapuljačama navučenim preko glave. Dvojica iz te grupe, tvrde svjedoci, velikom brzinom napustila su mjesto zločina, dok je treći uhićen i zadržan radi ispitivanja. Još je jedna osoba privedena na ispitivanje, a za informacije o napadaču njujorška je policija ponudila novčanu nagradu od 12 tisuća dolara.

Glasnogovornik njujorške policije Paul Brown rekao je da je Horton, čim je čula pucnje, zgrabila svoje dijete s kojim je došla po drugo, i još nekoliko drugih, a zatim ih je zaklonila svojim tijelom “ne bi li ih zaštitila od pucnjave”. Na kraju je ostala ležati na pločniku ulice.

Htjela odseliti

Po riječima jedne rođakinje, ova majka 13-ero djece starosti od jedne do 15 godina, planirala je skoro vjenčanje i odlazak iz kvarta koji je smatrala preopasnim za njihovo odrastanje.

- Ovo je grozan kvart. Nitko ovdje ne obraća pažnju na to što je ovdje škola - objasnila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 09:27