TRAGEDIJA U AFRICI

PREVRNUO SE BROD SA 166 PUTNIKA KRAJ OBALE NIGERIJE Za sada pronađeno samo dvoje preživjelih

This June 27, 2012 photo released by Australian Maritime Safety Authority shows a boat carrying asylum seekers 200 kilometers (120 miles) north of Christmas Island in the Indian Ocean hours before capsizing Wednesday, June 27, 2012. The boat capsized Wednesday and 123 people were rescued from the ocean, Prime Minister Julia Gillard said, less than a week after more than 90 people drowned on a similar journey. (AP Photo/Australian Maritime Safety Authority)
 AP

CALABAR - Drveni brod na kojem je bilo 166 putnika i članova posade s jugoistoka Nigerije prevrnuo se na oko 40 nautičkih milja pred obalom, a zasada se zna za samo dvoje preživjelih, objavile su hitne službe i lokalni pomorci.

Brod je u petak napustio grad Oron i preko Gvinejskog zaljeva plovio je za Gabon u srednjoj Africi. David Akate, voditelj pokrajinskih hitnih službi, potvrdio je da se nesreća dogodila, no rekao je da mu još nije poznat broj poginulih.

On je dodao da su dva poznata preživjela dječak i žena koji su se držali za plinsku bocu i iz mora su ih spasili ribari.

"To su većinom bili trgovci s jugoistoka koji su se u Oronu ukrcali na drveni brod jer je jeftiniji", rekao je jedan od lokalnih pomoraca.

Nesreće brodova razmjerno su uobičajene u Africi zbog slabih sigurnosnih standarda. Oko 35 osoba poginulo je 2008. pred obalom Kameruna na istoj ruti od Nigerije prema Gabonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:08