TEŠKA NESREĆA U BUGARSKOJ

Prevrnuo se autobus pun djece iz Srbije: ‘Jedan od roditelja htio je sjesti pored vozača...‘

Zamjenik glavnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova potvrdio je da je ozlijeđeno 12 osoba
 Screenshot Facebook

Više osoba je ozlijeđeno nakon što se autobus sa 38 djece iz Srbije, prevrnuo u Bugarskoj, na autocesti Trakija, javlja Nova.rs. Nesreća se dogodila 217 kilometara od Sofije, kod Stare Zagore, a svi putnici su državljani Srbije. Kako prenose bugarski mediji, u autobusu je bilo 38 djece, 10 odraslih osoba i jedan vozač.

Autobus se prevrnuo bočno, u jarak pored autoceste.

Stanimir Stanev, zamjenik glavnog tajnika Ministarstva unutarnjih poslova, potvrdio je da je ozlijeđeno ukupno 12 osoba, od kojih četvero odraslih i osmero djece. Svi ozlijeđeni zadržani su u bolnici, a dvije osobe su teško ozlijeđene - jedno dijete i jedna odrasla osoba.

Prema pisanju bugarskih medija, najmlađe hospitalizirano dijete ima šest godina, a najstarije 17.

- Od primljene djece četvero je poslano na snimanje. Jedna od starijih ozlijeđenih osoba ima tešku ozljedu noge i vjerojatno će biti potrebna amputacija - potvrdio je ravnatelj Sveučilišne bolnice u Staroj Zagori, prof. Jovčo Jovčev.

Na mjesto nesreće stigla su dva vozila hitne pomoći, vatrogasna jedinica i nekoliko policijskih vozila.

Svjedok nesreće rekao je za Nova.bg, a prenosi Nova.rs, da su svi koji su bili u vozilima Hitne pomoći pri svijesti. Međutim, vidio je i jedno dijete i dvije odrasle osobe u vidno lošem stanju.

- Ne želim nikome da vidi takav prizor. Uplakanu djecu oblivenu krvlju - rekao je Teodor koji je pomagao putnicima iz autobusa.

Kako navodi Nova.bg, mnogi automobili koji su bili u prolazu zaustavili su se, a ozlijeđenima su u pomoć priskočili na deseci ljudi.

Kako se navodi, djeca su se vraćala s odmora na obali na Crnom moru.

Nataša Radovanović, koja je bila u autobusu, opisala je bugarskim medijima što se dogodilo u trenucima prije nesreće.

- Jedan od roditelja u autobusu je htio sjesti na prednje sjedalo pored vozača. Okrenuo se da otvori sjedalo i tako se okrenuo volan - prenosi Nova.bg njene riječi.

Svjedokinja tvrdi kako su djeca iz folklorne grupe i vraćala su se kući nakon sudjelovanja na festivalu u Nesebru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 09:33