ČUDO OD DJETETA

Preminula 16-godišnja Arfa Karim, najmlađa profesionalka Microsofta

 Facebook

ZAGREB - U Pakistanu je preminula 16-godišnjakinja Arfa Karim koja je sa samo 9 godina postala najmlađi MCP (Microsoft Certifited Professional).

Umrla je od posljedica srčanog zastoja koji je imala prošli mjesec.

Rođena je 1995. godne, a sa samo devet godina postala je najmlađa MCP na svijetu, nakon čega je posjetila i urede Microsofta u SAD-u gdje je upoznala i Billa Gatesa.

Djevojčicu se opisuje kao čudo od djeteta, a nagradila ju je i Vlada zbog zasluga na području znanosti i tehnologije.

- Ovo je ogromni gubitak za Pakistan, svijet je napustila jedna od najpametnijih osoba, pišu pakistanski mediji o djevojčici.

Osim toga, ona je za svoje ideje osvojila brojne druge nagrade, a Microsoft ju je vodio i u Dubai gdje je bila govornica na otvaranju konferencije Tech-Ed Developers Conference.

Posljednjih je tjedana boravila u bolnici u Lahoreu nakon što je imala teške epileptičke napadaje i srčani zastoj.

Kada je saznao da je u lošem stanju, pomoć obitelji je čak ponudio i sam Bill Gates. Pokušao je djevojčicu prevesti u SAD kako bi joj bila pružena liječnička pomoć, međutim rizik za putovanje bio je prevelik pa su liječnici savjetovali da se ipak ne ide na tako dugi put. Američki liječnici zatim su savjetovali svoje pakistanske kolege oko liječenja, ali djevojčici nisu uspjeli spasiti život.

Djevojčin otac Amjad Karim Randhawa izjavio je za Geo News da ona nigdje nije otišla jer su njeni snovi još tu, a on će se potruditi da se oni ostvare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:19