VATRENA AKTIVISTICA

Premijerova partnerica potpisala peticiju o kojoj bruji Slovenija, prekršila i zakon: ‘Ovo je masakr malih bića‘

Tina Gaber na Instagramu je objavila video na kojem mazi nutrije te ih hrani komadićem kruha, iako bi za to mogla dobiti novčanu kaznu

Tina Gaber; Robert Golob

 FACEBOOK, AFP

Aktivisti iz 20 slovenskih društava za zaštitu životinja prikupili su više od 24.000 potpisa za obranu nutrija, velikih biljojedskih glodavaca, čije će hvatanje u susjednoj nam državi trajati do kraja kolovoza.

Iz Parka prirode Ljubljansko barje tvrde kako je, prema stručnoj odluci, najučinkovitiji način za kontrolu njihove populacije lov, s čime se ne slažu nevladini dužnosnici, koji su predložili metode poput sterilizacije i kastracije.

image

Tina Gaber

FACEBOOK

Predaji potpisa u Ministarstvu poljoprivrede ovih dana prisustvovala je i 37-godišnja Tina Gaber, partnerica slovenskog premijera Roberta Goloba (56).

Ova diplomirana sociologinja, TV voditeljica, poduzetnica i bivša Miss Hawaiian Tropic velika je ljubiteljica životinja i veganka, a nedavno je na Instagramu objavila i video na kojem mazi nutrije te ih hrani komadićem kruha, iako je to zakonom zabranjeno i za to bi mogla dobiti novčanu kaznu.

- Ovo nije samo borba protiv masakra ovih malih bića, nego i borba protiv lobija koji se bogate na račun prirode - napisala je na društvenim mrežama lijepa Tina.

Nutrije mnogi često brkaju s dabrom, a njihovo krzno postalo je popularno diljem svijeta 1930-ih godina, nakon što su ga masovno počele nositi tadašnje holivudske zvijezde poput Grete Garbo.

image

Tina Gaber i Robert Golob

Artur Widak/Nurphoto Via AFP

Logično, Tina Gaber apsolutno se protivi ubijanju životinja zbog krzna, zbog čega uživa sve veću naklonost slovenske javnosti. Inače, nagađa se kako je ova lijepa brineta vezu sa slovenskim premijerom započela u proljeće 2022., a on se u međuvremenu razveo od Jane Nemec, s kojom ima troje djece.

Par se, kako pišu slovenski mediji, upoznao zahvaljujući Tininoj sestri Urški Gaber, koja je aktualnom slovenskom premijeru svojedobno bila pomoćnica u energetskoj tvrtki Gen-I, a sad je zaposlenica njegova kabineta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:05