UMRO KAPETAN MOORE

Pred svoj 100. rođendan je organizirao jedinstvenu akciju i sakupio 33 milijuna funti za zdravstvo

Ovaj vitalni 100-godišnjak je postao zvijezda kad je s hodalicom krenuo u hod za prikupljanje novca za borbu protiv koronavirusa
 Chris Jackson/POOL/AFP

Kapetan, Sir Tom Moore umro je od posljedica zaraze koronavirusom. U bolnicu u Bedfordu je primljen u nedjelju nakon što je počeo imati problema s disanjem. Njegova je kći Hannah Ingram-Moore, kako prenosi BBC, rekla da je bolovao od upale pluća, a da je prošli tjedan na testiraju bio pozitivan na Covid-19.

Ovaj vitalni 100-godišnjak je postao globalna zvijezda prošle godine kad je u svom dvorištu, s hodalicom, krenuo u hod za prikupljanje novca potrebnog britanskoj javnozdravstvenoj službi (NHS) u prvom valu zaraza koronavirusom. Tada je uspio napraviti obećanih 100 krugova po svom dvorištu pred svoj 100. rođendan i sakupio je 33 milijuna funti. Kao cilj je postavio 100 funti.

image
Justin Tallis/AFP

Kapetan Moore je veteran Drugog svjetskog rata i nakon što je ispunio svoje obećanje dobio je vitešku titulu Sir osobno od kraljice Elizabete II. Nije kleknuo i to je objasnio: "Ako kleknem, nikad više neću ustati!" Usto je postao i najstarija osoba na vrhu britanske glazbene ljestvice. Naime, Moore se pojavio u obradi popularne pjesme You'll Never Walk Alone i osvojio srca i divljenje publike diljem svijeta.

image
Emma Sohl/AFP
image
Justin Tallis/AFP

Britanski premijer Boris Johnson Moorea je nazvao "nacionalnim blagom", kazavši da je "poput svjetionika u magli pandemije koronavirusa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. lipanj 2024 16:47