PRIJELOMNICA?

Potraga za ružičastom pidžamom u ‘pedofilskom raju‘: Policajci snimljeni s velikim vrećama

Njemačka je policija kod glavnog osumnjičenog Christiana Bruecknera otkrila fotografije tog mjesta koje je on opisao kao ‘mali raj‘

Mjesto potrage

 Filipe Amorim/Afp

Detektivi koji tragaju za britanskom djevojčicom Madeleine McCann, koja je nestala još 2007. godine, pretražuju jezero u Portugalu ne bi li pronašli ružičastu pidžamu, piše Daily Mail.

Kako kaže dobro upućeni izvor, postupaju prema dobivenim informacijama i traže odjeću ili neki njezin dio koji bi mogao pomoći u rasvjetljavanju Madeleineina nestanka.

Njezini roditelji, Kate i Gerry McCann pomno prate situaciju i policija ih obavještava o svim etapama potrage.

image

Mjesto potrage

Filipe Amorim/Afp

U utorak su detektivi iznijeli nekoliko vreća iz zabačenog rezervoara u regiji Algarve.

Sâm rezervoar Barragem do Arade je ograđen, a policajci pretražuju to jezero, udaljeno nekih 50-ak kilometara od mjesta Praia da Luz odakle je djevojčica nestala.

Ovo je prva velika potraga za nestalom djevojčicom u posljednjih devet godina, a pokrenuta je nakon što je njemačka policija kod glavnog osumnjičenog, Christiana Bruecknera, otkrila fotografije tog mjesta koje je on opisao kao ‘mali raj‘.

image

Christian Brueckner

Afp/Afp/Profimedia/Afp/Afp/Profimedia

Područje s dronovima i psima tragačima pretražuje 20-ak policajaca, a kako se doznaje, fokus potrage je ružičasta pidžama s likom magarčića Sivka iz crtanog filma Winnie The Pooh.

‘Dok god ne bude pronađeno Madeleineino tijelo, njezini roditelji Kate i Gerry ne gube nadu. Ovo je za njih jako teško vrijeme‘, kazao je glasnogovornik para Clarence Mitchell.

image

Kate i Gerry McCann

Joe Giddens/Afp

Kako pokazuju fotografije nastale na mjestu potrage, policija je prvo pretraživala područje uz rub jezera, a kasnije su se usredotočili na poluotok gdje su podigli i šatore.

Ovo je mjesto posebno popularno među kamperima, a i osumnjičeni Bruecknera ovdje je često boravio u svom VW kamperu.

Prvi su u potragu krenuli portugalski policajci predvođeni načelnicom Helenom Monteiro, a nakon njih stigli su i njemački kolege i počeli pretraživati područje uz branu Arade. Primijećen je i poseban radar kojim se pretražuje tlo.

image

Mjesto potrage

Filipe Amorim/Afp

‘Mjesto na kojem je Brueckner kampirao je dosta dobro zaštićeno od pogleda zbog gustog raslinja. Ne znate da je netko ondje dok se skroz ne približite‘, rekli su novinarima lokalni stanovnici. Inače, to se područje mora pretraživati pješke jer teška mehanizacija ne dolazi u obzir kako se ne bi uništili eventualni dokazi.

Ovu potragu u Portugalu zatražila je njemačka policija nakon što su kod glavnog osumnjičenog pronašli video i fotografije tog mjesta. Fotografije su navodno bile zakopane u pedofilovoj tajnoj jazbini u napuštenoj tvornici u mjestu Neuwegersleben, jugoistočno od Hanovera.

image

Mjesto potrage

Filipe Amorim/Afp

Policija je 2016. pretresla to područje u veljači 2016. tragajući za nestalom petogodišnjakinjom Ingom Gehricke, koju su mediji prozvali ‘njemačkom Maddie‘. Njemački su detektivi ondje, navodno ispod leša Bruecknerovog uginulog psa, pronašli USB stick s više od 8000 fotografija i snimaka zlostavljanja djece.

Njemački tužitelj Hans Christian Wolters kazao je kako se u Portugalu provodi potraga u slučaju nestanka Madeleine McCann no kako, zasad, ne može iznijeti više detalja.

Ovo je prvi put da njemačka policija pretražuje baš taj rezervoar u Portugalu, nakon što je mjesto 2008. pretražio privatno angažirani detektiv. On je, kako je rekao, dobio privatnu dojavu da je Madeleine McCann ubijena 48 sati nakon nestanka te da su njezini ostaci bačeni u jezero.

image

Mjesto potrage

Filipe Amorim/Afp

Tijekom potrage su pronađeni fragmenti kostiju, nešto konopa, plastične vrpce i komadi pamučne tkanine. Međutim, kasnije se pokazalo da kosti nisu ljudske već pripadaju nekoj životinji.

Otkako je nestala 2007. godine, za Madeleine se tragalo u više navrata, no djevojčica kojoj bi danas bilo 20 godina nikada nije pronađena. najnovija potraga u Portugalu najdetaljnija je u posljednjih nekoliko godina.

image

Mjesto potrage

Filipe Amorim/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:54