MISTERIJ LETA MH370

POTRAGA ZA BOEINGOM 777 Otkrivene lokacije na koje je nestali malezijski avion mogao sletjeti?

Simulator leta pronađen u kući pilota sadrži programe za pet zračnih luka u blizini Indijskog oceana
 AFP

Pregledom simulatora leta kojeg je u svojoj kući držao pilot malezijskog nestalog zrakoplova Zaharie Ahmad Shah, istražitelji su otkrili kako se na njemu nalaze programi pet pista zračnih luka smještenih u blizini Indijskog oceana, piše Maly daily.

Neimenovani izvor izjavio je kako je prerano za donošenje bilo kakvih zaključaka unatoč tome što se ovo otkriće smatra važnim dijelom istrage.

- Riječ je o Međunarodnoj zračnoj luci na Maldivima, tri zračne luke su u Indiji i Šri Lanci, dok je jedna u vlasništvu SAD-a, a nalazi se u Diego Garciji - otkrio je neimenovani izvor dodajući da su sve piste duge 1000 metara.

Iako je već odbačena mogućnost da je zrakoplov sletio u američku bazu, ona će se istražiti zbog podataka pronađenih u pilotovom simulatoru.

Neimenovani izvor priznao je i da istražitelji razmatraju je li zrakoplov mogao sletjeti u zračnu luku koja se slabije kontrolira, ili u more, na brda te na neki otvoreni prostor.

Koliko je u žarištu svjetske javnosti misteriozan nestanak malezijskog zrakoplova najviše govore teorije koje se svakodnevno pojavljuju. Tako se već pisalo kako se radi o samoubojstvu pilota, otmici, terorizmu pa do otmice s ciljem uništavanja malezijskih 'blizanaca' u Kuala Lumpuru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:52