OSLOBODILI 20 SELA

Potpuno neočekivana protuofenziva na sjeveru: Ukrajinska vojska oslobodila Balakliju!

Naši su vojnici prodrli do 50 kilometara duboko iza neprijateljske obrambene linije, kaže predstavnik glavnog stožera Oleksij Hromov

Ukrajinska vojska ušla u Balakliju

 Twitter/

Ukrajina je izvijestila kako je od početka tjedna oslobodila više od 20 mjesta u područjima pod okupacijom ruskih snaga u regiji Harkiv.

"U ovom trenutku, naši su vojnici prodrli do 50 kilometara duboko iza neprijateljske obrambene linije", rekao je novinarima u četvrtak predstavnik glavnog stožera Oleksij Hromov.

Dodao je kako se na oslobođenim teritorijima nastavljaju "čistke od neprijatelja", premda se njegove izjave ne mogu neovisno provjeriti.

Ukrajinske snage također su se probile do 2 kilometra pored Kramatorska u istočnoj regiji Donecku.

Uspjele su potisnuti ruske snage pored Slovjanska do 3 kilometra te osloboditi selo Ozerne. Popodne su ukrajinske vojne snage objavile video iz centra Balaklije, grada koji je do danas bio okupiran. Na snimci se vide oklopna vozila s ukrajinskim zastavama kako prolaze kroz centar gradića od 25.000 ljudi.

U južnoj regiji Hersonu potisnule su ruske snage do 2 kilometra, a u nekim područjima i do nekoliko desetaka kilometara.

Ukrajina je u protunapadu ukupno osvojila više od 700 kilometara četvornih teritorija, rekao je glasnogovornik stožera.

Situaciju na drugim dijelovima bojišnice opisao je kao "tešku, ali ne kritičnu", dok ruske snage nastavljaju s napadima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:34