ZORANA MIHAJLOVIĆ

Potpredsjednica srbijanske vlade optužila Lavrova: ‘Zloupotrebljavate nas u ratu protiv Ukrajine!‘

‘Iako govori o prijateljstvu dvije države, ovakvim ponašanjem pokazuje suprotno‘, tvrdi Mihajlović

Zorana Mihajlović

 Milos Miskov/Anadolu Agency Via Afp

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović optužila je ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova da zloupotrebljava Srbiju u ratu protiv Ukrajine, piše Klix.ba.

Kazala je da ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov svojim izjavama zloupotrebljava činjenicu da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, pokušavajući pokazati da Srbija podržava napad Rusije na Ukrajinu. Kao dokaz tezi da to nije točno navodi da se Srbija jasno odredila prema tom sukobu glasanjem za rezoluciju UN-a kojom se osuđuje rat.

“Srbija se jasno opredijelila prema ratu u Ukrajini, a time što nismo uveli sankcije Rusiji, kao što je napravila cijela Europa, pokazuje da vodi samostalnu i neovisnu politiku", rekla je Mihajlović u priopćenju koje je prenijela agencija Beta.

Mihajlović kaže kako Lavrov neuvođenje sankcija zloupotrebljava umjesto da poštuje odluku Srbije da tako postupi, usprkos pritiscima s kojima se suočavaju.

"Time vrši dodatni pritisak na predsjednika Aleksandra Vučića i Vladu Srbije. Iako govori o prijateljstvu dvije države, ovakvim ponašanjem na djelu pokazuje suprotno", tvrdi Mihajlović.

Posebno je naglasila da Srbija vodi samostalnu i neovisnu politiku, isključivo u interesu svojih građana.

“Politika Vlade i predsjednika su očuvanje mira i stabilnosti, regionalna suradnja i pristupanje EU. Sve što ne doprinosi ovim ciljevima, uključujući i ono što govori gospodin Aleksandar Vulin, nema veze s ovom politikom", rekla je Mihajlović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:40