VUČIĆEVA PREDSTAVA

Posvetio mu je monolog, naricao nad sudbinom i obećao da ga vodi na koncert Baje Malog Knindže: ‘Mučili su ga Thompsonom!‘

Naljutio se Vučić na oporbu jer su se oglasili o Severini, a o uhićenju četnika Berića nisu rekli ni riječi

Aleksandar Vučić i Nemanja Berić

 /Screenshot Instagram

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić držao je u ponedjeljak u dnevniku televizije Pink dugi monolog u kojem je govorio o svojim postignućima, svemu što radi za Srbiju, ismijavao je oporbu, ali se dotaknuo i aktualnih tema, s posebnim fokusom na Hrvatsku.

Rekao je pritom da o Severini misli sve najgore, ali da ju nije trebalo zadržavati na granici pa se prebacio na srpskog odvjetnika Nemanju Berića koji je 10. kolovoza uhićen na graničnom prijelazu Bajakovo jer je prijavljen zbog objava na društvenim mrežama u kojima je veličao četništvo.

Naljutio se Vučić na oporbu jer su se oglasili o Severini, a o uhićenju četnika Berića "nisu rekli ni riječi".

- O tome su šutjeli. 15 dana je bio u zatvoru, tučen i maltretiran, rekao je pa nastavio.

- Odakle ovim našima obraz? Sve su našli što će zamjeriti Bori Čorbi, šute za Berića, ali za svaku sitnicu napadaju Srbiju. Kurti je danima hapsio Srbe, šutjeli su na desetine uhićenih. Pitao sam ih jesu li normalni, je li ih sramota, ispričao je.

Vučić je potom rekao da je Vulinu, koji je ministar, zabranjen ulazak u Hrvatsku.

- Jeste li čuli Inicijativu mladih za ljudska prava da traži da mu se dopusti ulazak u Hrvatsku? Berićev i Vulinov život nisu važni. Oni žele da mrzimo svoju zemlju. Ne! Srbija je najbolja i ispravit ćemo što ne valja, ali nikada me neće natjerati da bilo koga i bilo što volim više od Srbije, pojasnio je Vučić voditeljici.

O čemu se zapravo radi?

Berić je, inače, u šibenskom zatvoru završio zbog pjevanja pjesme ‘Do Dinare niđe ne stajem‘. Inače, tu ‘patriotsku‘ pjesmu, kako tvrde Srbi, izvode izvjesni Savo i Ljubiša. Odvjetnik se inače raspjevao tijekom nedavnog putovanja iz Beograda u Knin na odmor.

Kako bi drugi čuli njegove vokalne sposobnosti, Berić se snimio i svoju minijaturu objavio na Facebooku. Na njegovu nesreću, njegovu vokalnu interpretaciju vidjeli su i hrvatski policajci te su zaključili da izvođenjem ove pjesme remeti javni red i mir za što je predviđena novčana kazna od 700 do 4.000 eura i kazna zatvora do 30 dana.

Osim toga, na društvenim mrežama je objavljivao pjesme Mirka Pajčina, poznatijeg kao Baja Mali Knindža, pjevača koji u svojim pjesmama veliča četničkog vojvodu Momčila Đujića, poziva na ubijanje, pa tako Aliji Izetbegoviću poručuje da mu ‘Drina nosi sto mudžahedina svaki dan‘, a ni Hrvati mu baš nisu omiljeni pa u pjesmi koju je velikodušno poklonio još jednom notornom izvođaču Gordanu Krajišniku poručuje prvom predsjedniku Hrvatske Franji Tuđmanu da će ga njegovi Hrvati ubiti.

Berić se 10. kolovoza vraćao u Srbiju i na graničnom prijelazu je zadržan od strane granične policije. Na Bajakovu je morao čekati dolazak policije iz Knina koja ga je privela na sud za prekršaje u Šibeniku koji mu je ekspresno odredio zatvorsku kaznu od 15 dana te je odmah upućen na izdržavanje kazne.

Susret Berića i Vučića

Berić se u nedjelju sastao s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U razgovoru ugodnom Berić mu je ispričao kroz što je navodno prolazio u Hrvatskoj. Rekao mu je da su mu policajci pjevali ‘Mi Hrvati ne pijemo vina, samo krvi četnika iz Knina‘ i puštali Thompsone pjesme, a ustvrdio je također i da ‘tako krvave oči kao što je imala ta sutkinja nikad nije vidio kod žene‘.

Kazao je Berić Vučiću i da je potpisao izjavu da nije maltretiran, a da ga je zatim hrvatski policajac tako udario da mu je zazujalo.

Vučić se, očito, sažalio nad Berićem i rekao da će prvom prigodom s njim i suprugom ići na koncert Baje Malog Knindže.

- S odvjetnikom Nemanjom Berićem, Srbinom kojeg su hrvatske vlasti uhitile samo zato što je Srbin. Nećete vjerovati, proveo je 15 dana u hrvatskom kazamatu samo zato što je u svom automobilu pjevao pjesmu Baje Malog Knindže. Nerijetko nam govore o europskim standardima u vladavini prava, a ja se nadam da ovakve ‘standarde‘ nikada nećemo dostići. Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sljedećih koncerata Baje Malog Knindže zajedno otići. Znate već, zbog vladavine prava, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. rujan 2024 17:52