PROBLEMI KOD SUSJEDA

'POSVEĆEN JE SVOM PRIVATNOM BIZNISU, A NE GRADU' Smjena beogradskog gradonačelnika Dragana Đilasa

Dragan Đilas broji posljednje sate na mjestu gradonačelnika Beograda. Za njegovu smjenu na današnjoj sjednici Skupštine Grada glasat će zastupnici SNS-a, SPS-a, DSS-a i PUPS-a.

Četvrta točka dnevnog reda današnje sjednice Skupštine Grada Beograda bit će razrješenje gradonačelnika Dragana Đilasa. Đilas će nastaviti vršiti funkciju prvog čojveka srpske metropole i u narednih 30 dana, a izbori će biti organizirani za šest mjeseci, piše Blic.rs.

U prijedlogu za razrješenje Đilasa koji su jučer zajedno podnijeli zastupnici SNS-a i DSS-a gradonačelniku se zamjera “da nije posvećen poslovima vođenja grada već svom privatnom biznisu”. Također se kaže da je Đilas odgovoran za kreditnu zaduženost Beograda u visini od 400 milijuna eura ili sa kamatama, 800 milijuna.

Naprednjaci i DSS su također naveli da Đilas ništa nije učinio po pitanju ubrzavanja izdavanja građevinskih i urbanističkih dozvola, na rasterećivanju budžeta i privlačenju investicija. Jedna od najvećih zamjerki odnosi se na slučaj “Bus Plus” i činjenicu da na subvencije za javni gradski prijevoz godišnje odlazi 100 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 19:32