VELIKA AKCIJA

POSLJEDNJA ŽELJA MUŠKARCA NA SAMRTI IZNENADILA NJEGOVE BLIŽNJE 'Gospodine predjedniče, nemojte mi lasakti, znam da izgledam grozno'

 
Bridgette Hoskie s bratom Jayem Barrettom
 Bridgette Hoskie Facebook

Jay Barrett, koji boluje od cistične fibroze, imao je veliku želju upoznati američkog predsjednika Donalda Trumpa i razgovarati s njime. Bila je to Jayeva posljednja želja prije nego što umre.

U utorak navečer mu se želja ispunila uz pomoć njegove sestre Bridgette Hoskie, koja je pripadnica Demokratske stranke i članica Gradskog vijeća u West Havenu u Connecticutu.

'Jay, izgledaš mi super. Vidio sam tvoju fotografiju', rekao mu je Donald Trump u telefonskom pozivu.

'Oh, laskate mi. Izgledam grozno', odgovara Barrett, a sve se čuje na video snimci koju je objavila Jayeva sestra. Trump ga je nazvao šampionom i pitao bori li se protiv bolesti.

'To Irci rade, zar ne?', odgovara Barrett, na što je Trump rekao: 'Da, to Irci rade, bolje ti je da u to vjeruješ', rekao je Trump i zatim ga pozvao na politički skup.

Barrett je nedavno napustio bolnicu i sada je kod svoje sestre, gdje prima palijativnu skrb.

'Rekao mi je da bi jako volio posjetiti Washington DC i predsjednika. Htjela sam mu to ostvariti, htjela sam da u jednom trenutku može reći 'Wow, to se zaista dogodilo', ispričala je za CNN Jayeva sestra Bridgette Hoskie, koja je povukla neke veze kako bi bratu ostvarila želju.

Na svojem je blogu zamolila ljude da šalju e-mail poruke Bijeloj kući i zamole da predsjednik kontaktira njezinog brata.

'Svi su to vidjeli i sudjelovali u ostvarenju njegove želje. Stotine je ljudi poslalo mailove Bijeloj kući', rekla je.

Šefica Regionalnog ureda za stambena pitanja i urbani razvoj SAD-a Lynne Patton kontaktirala je Barrett na Instagramu nakon što je pročitala o njegovoj želji.

'Nazvao sam ju, a ona mi je rekla da je tamo netko tko želi razgovarati sa mnom. Bio je to predsjednikov sin Eric.

'Znaš, razgovarao sam sa svojim bratom i sestrom o tebi. Ja, Don, Ivanka, svi mi se nadamo i molimo za tebe. Nastavi se boriti, ne predaj se', rekao mu je Eric.

Idućeg je dana stigao i poziv od predsjednika.

'Ovo je velika stvar, posebno zbog toga što on inače ne radi ovakvo što. Predsjednik već ima toliko toga na svojem rasporedu', kaže Barrett.

'Ti si moj tip čovjeka, Jay. Jako sam ponosan na tebe. Čujemo se opet Jay, ok? Samo se nastavi boriti!', rekao mu je Trump.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 01:17