KAMIONSKA BLOKADA

Policijski čelnicima u Ottawi je prekipjelo: ‘Odstupite ili ćemo vas sve uhititi‘

Policija je prosvjednicima podijelila letke, pozvavši ih da smjesta prekinu s nezakonitim aktivnostima i napuste područje
 Scott Olson

Prosvjednike koji u glavnom kanadskom gradu Ottawi tjednima kamionima blokiraju centar grada protiveći se covid mjerama, policija je pozvala da odstupe ili će ih uhititi.

Privremeni čelnik policije Steve Bell obećao je da će u nadolazećim danima u potpunosti vratiti pod kontrolu gradsko središte i sve zauzete površine.

Ministar za javnu sigurnost Marco Mendicino optužio je ekstremističke skupine da pomažu organizirati prosvjede u Ottawi i na granici sa SAD-om, ponovivši sumnje da neki sudionici žele zbaciti s vlasti liberalnu vladu.

Policija je prosvjednicima podijelila letke, pozvavši ih da smjesta prekinu s nezakonitim aktivnostima i napuste područje jer svatko tko blokira ceste ili u tome pomaže drugome čini kazneno djelo i može biti uhićen.

U videu koji je na Twitteru objavio reporter CTV-a, istaknuta organizatorica prosvjeda u Ottawi Tamara Lich zatražila je prekid izvanrednog stanja, obveze cijepljenja i covid mjera.

Premijer Justin Trudeau najavio je da će aktivirati rijetko korištene ovlasti za izvanredne situacije kako bi prekinuo prosvjede, a na to ga je navodno u konačnici navela frustracija zbog neuspjeha policije da prekine prosvjede.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2022 02:49