ŠOKANTNI DETALJI

Policiji je trebala 21 minuta da prijeđe tri kilometra?! Objavljena Nizamina izjava: ‘Pretukao me zbog hrane‘

Ministar Sevlid Hurtić traži istragu zašto je policiji trebalo toliko dugo da reagira nakon poziva

Istražuje se zašto je policiji trebalo toliko dugo da dođe do vikendice

 Višnja Gotal/društvene Mreže/

Nakon što im je prijavljen zločin, policiji u Gradačcu trebala je čak 21 minuta da prijeđe tri kilometra, koliko je policijska postaja udaljena od vikendice u kojoj je Nermin Sulejmanović ubio svoju suprugu Nizmanu Hećimović, piše Blic.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić tražit će odgovore na pitanje koliko je policiji trebalo da izađe na teren od prvog poziva te s kim je bio u kontaktu Nermin Sulejmanović.

- Napomenuo bih samo jednu stvar. Nemojte generalizirati da su svi policajci korumpirani. Molim vas, već sam dao smjernice službama da istraže koga je zvao u posljednjih sedam dana, s kim je razgovarao i tko mu je dojavio - kazao je.

Kako ističe, odgovore će tražiti od ministra Tuzlanskog kantona.

- Priča se da je policijska patrola došla 21 minutu nakon prvog poziva. To je ono što se traži, da ne kažem da policija ne radi. Ne mogu zbog jednog čovjeka reći da policija ne radi svoj posao. Molim vas da se aktivirate, da pitate ministra unutarnjih poslova o vještačenju ubojičinog telefona i o prvom pozivu kada je upao u kuću, koliko je trajala policijska patrola.

Kad mi političari idemo, od Gradačca do Srebrenika možemo doći za 21 minutu, a policijska stanica je 2,3 kilometra od te kuće, što znači da je policijska patrola mogla doći za 3 do 5 minuta. Želimo i da to izađe u javnost – kazao je ministar Sevlid Hurtić.

- Tu je ispalio metak, nije mogao odmah ući u sobu. Obišao je kuću. Ne sjećam se je li prozor bio otvoren. Uspio je razvaliti vrata i ući u sobu u kojoj je bila Nizama. Ranio je mog sina Nedima u nogu i istjerao ga van, izašla sam sa sinom, zvala policiju, plakala, ispričala je ranije Nizamina tetka Zijada Vuković Pamuković.

Nermin Sulejmanović je uzeo bebu i odnio je do automobila. Vratio se u kuću po Nizamu.

- Tu je bila vriska, drama, tukao ju je… Šakama je udarao, ja sam plakala i dozivala pomoć. Kada su izašli iz kuće, on je Nizamu vukao za kosu, e, to nikada neću zaboraviti. Ona je stala nasred puta i plakala je, pogledala je u mene i rekla mi: ‘Pomozi mi, teta.‘ Ja joj nisam mogla pomoći. Zvala je, molila za pomoć – ispričala je kroz suze Pamuković Vuković.

- Ja i sada dođem kući, vidim njega na vratima s pištoljem i vidim svoje dijete krvavo. Ona se osjećala najsigurnije kod nas – kaže Nizamina teta.

Kaže da je Nizama tražila zaštitu i od policije, i od suda, i od Nerminovih prijatelja.

Avaz je objavio Nizaminu izjavu koju je ona dala policiji u Gradačcu 4. srpnja ove godine.

U njoj je navela kako ju je Nermin pretukao dan ranije oko 19:30 u obiteljskoj kući, nakon što se požalio kako mu hrana nije ukusna.

- Kao nevjenčana supruga želim koristiti blagodati zakona, ne želim davati izjavu o navedenom događaju koji sam prijavila. Želim da se mom nevjenčanom suprugu izreknu mjere zabrane prilaska dok se situacija oko našeg djeteta ne riješim putem institucija. Ja više ne želim živjeti s njim, izašla sam iz njegove kuće s djetetom, ali on je nasilna osoba i preko poziva mi je prijetio da se vratim. Rekao je da će me pronaći, bojim se njegovog prisustva - izjavila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:46