TALAČKA KRIZA

Policija stigla na brod u potrazi za kokainom, uslijedila je drama: Pomahnitali Srbin ubio kolegu!

Prema priopćenju španjolskog ministarstva unutarnjih poslova koje je objavljeno u srijedu, situacija se odvila u studenom 2023. godine, ali je držana u tajnosti do završetka istrage

Zapljena droge na brodu

 Policia Nacional

Španjolska policija uhitila je skupinu krijumčara kokaina na brodu iz Južne Amerike, nakon što je jedan od njih ubio suradnika i ostale uzeo kao taoce, prenosi Reuters.

Prema priopćenju španjolskog ministarstva unutarnjih poslova koje je objavljeno u srijedu, situacija se odvila u studenom 2023. godine, ali je držana u tajnosti do završetka istrage.

Navode da je tijekom sukoba među posadom, državljanin Srbije preuzeo kontrolu nad brodom Sea Paradise i upucao jednog od krijumčara. Nakon što je bacio njegovo tijelo u more, preostalih osam članova posade uzeo je kao taoce.

Španjolska policija pokrenula je operaciju zapljene droge, nakon dojave da će pošiljka s otprilike 2,3 tone kokaina iz Latinske Amerike biti prebačena na manji brod u blizini Kanarskih otoka.

Nakon što je policijski tim stigao do broda Sea Paradise na nepoznatoj lokaciji u Atlantskom oceanu, satima su pregovarali s krijumčarom koji je naposljetku predao svoje oružje i oslobodio posadu.

U priopćenju je navedeno da se posada “bojala za svoje živote”. Svi sudionici bili su privedeni, a kokain je pronađen i zaplijenjen iz skrivenog prostora na brodu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:53