HOROR U BAVARSKOJ

POLICIJA SLAŽE MOZAIK UŽASNOG KRVOPROLIĆA Pet misterioznih smrti, tri samostrela, dvije oporuke, pansion na osami i stan na drugom kraju države

 
Ilustracija
 Kai Pfaffenbach / REUTERS / Profimedia

Pet misterioznih smrti, tri samostrela, dvije oporuke, pansion na osami i stan na drugom kraju Njemačke. U nedjelju je sobarica jednog pansiona u bavarskom gradu Passauu pronašla u jednoj sobi leš 53-godišnjeg muškaraca i dvije mlađe žene, u dobi od 33 i 30 godina.

Muškarac i 33-godišnja žena ležali su jedno pokraj drugog na krevetu držeći se za ruke, a iz tijela su im stršale brojne strelice - konkretno, muškarac je bio upucan s pet strelica, a žena s dvije, piše CNN. Treći leš, pronađen kako leži na podu, pogođen je jednom strelicom u vrat, prenio je Süddeutsche Zeitung. Sve troje ubijeno je samostrelom.

Osim ova tri leša u Passauu, sljedeći su dan u Wittingenu, gradiću od desetak tisuća stanovnika kod Gifhorna u Donjoj Saskoj, pronađena još dva tijela. To je na sasvim drugom kraju Njemačke. Ovdje su ubijene dvije žene, ali uzrok smrti nije samostrel. Ubijene su 35-godišnjakinja i 19-godišnjakinja, objavila je u utorak policija. Poslijepodne su rekli da je utvrđen identitet dvije mrtve žene, ali ga nisu otkrili.

Jedna od žrtava, 35-godišnja žena, bila je životna partnerica 30-godišnjakinje koja je umrla nakon ranjavanja samostrelom u Passauu, gradu s oko 50.000 stanovnika u Donjoj Bavarskoj, na Dunavu uz granicu s Austrijom. Kakve je veze imala s 19-godišnjakinjom čije je tijelo pronađeno u istom stanu, u utorak nije bilo poznato, kao ni to kako su umrle. Prirodna smrt je isključena, objavio je Thomas Reuter, glasnogovornik policije u gradu Gifhorno. Kakva je veza između smrti u Passauu i Wittingenu, ni to u utorak još nije bilo jasno.

Zbunjeni tužitelji

U Passauu je najvjerojatnije bila riječ o samoubojstvu, odnosno ubojstvu, objavilo je njemačko tužiteljstvo. No, što se dogodilo u Witingenu još nije bilo poznato. Nema naznaka da je u ubojstvu troje ljudi u Passauu sudjelovala neka četvrta osoba, rekao je glasnogovornik tužiteljstva u tom gradu. Obdukcijom je utvrđeno da su muškarac i žena, pronađeni na krevetu u pansionu u Passauu, usmrćeni pogotkom u srce. Tridesetogodišnjakinja, čije je tijelo pronađeno na podu iste sobe, preminula je od pogotka strelicom u vrat.

U sobi su pronađena tri samostrela, dva na krevetu i jedan u torbi. Prema onome što su istražitelji utvrdili do utorka poslijepodne, sve je ukazivalo na to da je 30-godišnjakinja prvo ubila muškarca i ženu, a potom samostrel uperila u sebe. Prema prvim nalazima, ubijeni nisu koristili alkohol ni droge.

Istražitelji trostruke smrti u pansionu u gradiću na obali Dunava utvrdili su da ni na jednom tijelu nisu pronađeni tragovi borbe, niti bilo kakav znak da se netko pokušao obraniti. U sobi su otkrivene dvije oporuke, koje su napisali muškarac i žena čija su tijela otkrivena na krevetu. Oni su usmrćeni prvim pogocima strelica ravno u srce, prenijeli su istražitelji, a ostale strelice iz samostrela pronađene na njihovim tijelima ispaljene su na njih nakon prvog smrtonosnog hica, ustanovila je obdukcija.

Tko su ubijeni?

Jedini muškarac od pet misterioznih žrtava je 53-godišnji Torsten W. iz Hachenburga, vlasnik trgovine srednjovjekovnim rekvizitima, objavio je tabloid Bild. Hachenburg je mjesto od 6000 stanovnika pokraj Koblenza koji se nalazi u regiji Falačko Porajnje na zapadu Njemačke. U svojoj trgovini Milities Conductius u Hachenburgu 53-godišnjak je, prema navodima Bilda, prodavao zastave srednjovjekovnih templara, mačeve i ratne sjekirice. Prema fotografiji koju je objavio najprodavaniji njemački list, u njegovoj je trgovini bila izložena lutka s crnim gaćicama i čarapama s halterima, poprskana krvlju.

Dva tijela u Wittingenu u Donjoj Saskoj pronađena su nakon što je policija krenula pretražiti stan u kojem je živjela 30-godišnjakinja koja je u Passauu vjerojatno prvo iz samostrela ubila muškarca i ženu, a potom i sebe. Stan u Wittingenu pak pripada ubijenoj 35-godišnjakinji čiji je tijelo u njemu i nađeno, prenosi Passauer Neue Presse. Ona je radila kao nastavnica u osnovnoj školi i dulje je bila bolesna. Njezina partnerica, 30-godišnjakinja iz pansiona na osami pokraj Passaua, čiji je leš pronađen na podu iznajmljene sobe, vodila je prodaju u pekarnici.

Njemački mediji imaju pravilo da ne pišu o samoubojstvima, no u ovom su slučaju od toga odustali s obzirom na neobične okolnosti i misterij kojim su obavijeni smrtni slučajevi u Donjoj Bavarskoj i Donjoj Saskoj. No, s obzirom na okolnosti, informacije vrlo ograničeno cure u medije.

Prema podacima Njemačkog streljačkog saveza (DSB), od oko 1,35 milijuna članova različitih streljačkih klubova diljem te 82-milijunske zemlje, oko 3000 ih koristi samostrele, prenio je Spiegel Online. Da biste kupili jedan samostrel, dovoljno je da ste napunili 18 godina jer za njega, prema njemačkom zakonu o oružju, ne morate imati posebnu dozvolu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:02