UZNEMIRUJUĆE

Policija objavila potresnu snimku ubojstva s nadzorne kamere: Stresli su ga elektrošokerom, a onda je počeo kaos

Obitelj ubijenog 53-godišnjaka Leonarda Allana Curea tvrdi da je žrtva policijske brutalnosti te da nije smio biti stradati

Leonard Allan Cure u jednom je trenutku napao policajca koji ga je zaustavio zbog prebrze vožnje

 Screenshot/YouTube

Policijska uprava američke savezne države Georgije objavila je video snimku ustrijeljivanja i usmrćivanja 53-godišnjeg Leonarda Allana Curea, piše Daily Mail.

Incident se dogodio u ponedjeljak u 7:30 sati na autocesti u okrugu Camden koji se nalazi nedaleko od granice Georgije i Floride.

Još uvijek neidentificirani zamjenik šerifa Okruga Camden zaustavio je Curea koji se po autocesti vozio brzinom većinom od 160 km/h. Zamjenik šerifa mu je rekao da izađe iz svog vozila i stavi ruke na stražnji dio svog kamioneta.

"Neću ja ništa napraviti", rekao je Cure te naposljetku odšetao do stražnjeg dijela svog vozila.

Cure je zatim podigao jednu ruku, na što ga je policajac udario elektrošokerom. Cure je potom zamahnuo rukom u smjeru policajca.

Njih su se dvojica nakon toga nekoliko sekundi hrvala. Cure je policajca nadjačao te zgrabio za bradu i stao savijati njegova leđa.

Na snimci se ne mogu čuti hici, međutim policajac ga je u tom trenutku ustrijelio u bok. Cure je zatim pao na tlo.

Policajac je nakon toga preko svog walkie-talkieja pozvao pojačanje te konstatirao da su hici ispaljeni i da je osumnjičeni ustrijeljen.

Unatoč pokušajima hitnih službi da mu spase život, Cure je ubrzo preminuo.

Dok su liječnici pokušavali spasiti Curea, policajac je jecao. "Što se jeb**o dogodilo?", rekao je policajac, koji je nešto ranije i sam pokušao spasiti Curea. "Ne ideš ti nigdje", rekao je policajac Cureu.

UPOZORENJE: SNIMKA KOJA SLIJEDI UZNEMIRUJUĆE JE PRIRODE

Cureova obitelj inzistira da je on žrtva policijske brutalnosti te da nije smio biti ubijen.

Odvjetnik Ben Crump tvrdi da je policajac u startu bio "preagresivan" te da je moguće da je to bio "okidač" za Curea, koji, kako tvrdi njegova obitelj, zbog 16 godina koje proveo u zatvoru pati od "emotivnog stresa".

Naime, Cure je 2003. godine zbog pljačke trgovine u Floridi osuđen na kaznu doživotnog zatvora jer je prije toga bio osuđivan za pljačke i druge zločine. Međutim, kasnije je utvrđeno da je nepravedno osuđen za spomenuti zločin i iz zatvora je pušten u prosincu 2020. godine.

"Ne razumijemo zašto se situacija nije više puta pokušala smiriti", rekao je odvjetnik Crump.

Policija je na koncu objavila tri snimke incidenta kako bi ispravila "dezinformacije" koje su se pojavile u medijima i zajednici. "Normalno je da počnu kružiti glasine, ali neistine koje su neki mediji objavljivali ne bi se smjele tolerirati", rekla je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 10:25